A Hyundai bemutatta a vadonatúj i20-at
Hírek, 2020. március. 26.
AS

A koreai márka kisautója a harmadik generációjára merészebb stílusú külsőt, mild hibrid motorokat és gazdagon felszerelt belsőt kapott.

 

 

 

A hossza továbbra is 4,04 méter, a 2,58 méteres tengelytávja csak egy centivel nagyobb, de az ötajtós karosszéria három centivel szélesebb, két és féllel alacsonyabb az elődjénél, amitől jobbak lettek az arányai. A csomagtér mérete 351 literesre bővült.

 

 

 

Az i20 formája már a Hyundai újabb stílusa szerint készült, hatalmas hűtőmaszkkal, karakteres vonalakkal, a legújabb divat szerint fénycsíkkal összekötött, érdekes formájú hátsó lámpákkal. A belső tér is a nagyobb autókat idézi a műszerfal teljes szélességében vezetett szellőzőnyílásokkal, és az i20 a legújabb technológiákat is megkapta.

 

 

 

 

A műszereket 10,25 colos kijelző vetíti, és középre egy 10,25 colos érintőképernyő került okostelefon-tükrözéssel, vezeték nélküli telefontöltéssel és akár Bose hifivel. Az adaptív tempomat, a sávtartó rendszer, valamint a tolatáskor és sávváltáskor akadályt érzékelve fékező asszisztens is elérhető hozzá.

 

 

 

 

A motorkínálat első ránézésre nem változott, a belépőmodell egy 1,2 literes, négyhengeres szívómotor 84 lóerővel és 118 Nm-rel, ami helyett a háromhengeres, turbós 1.0 T-GDi választható 100 és 120 lóerővel. A turbós motorok közül az előbbihez opció, az utóbbihoz pedig széria a 48 voltos mild hibrid rendszer, intelligens kézi váltóval, ami gázelvételre leválasztja a motort a hajtásról.

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár