Megjelent a Skoda Octavia RS új generációja
Hírek, 2020. április. 2.
AS

Az Octavia sportmodellje rögtön konnektorról tölthető hibrid változatban mutatkozott be, később tisztán benzines és dízel kivitele is lesz.

 

 

 

 

Az RS iV ugyanazt a rendszert kapja, mint a Golf GTE és a Cupra Leon, ezzel pedig kiérdemelte a zöld rendszámot is. A motorházfedél alá az 1.4 TSI került 150 lóerővel, az elektromotorja 115 lóerős és 330 Nm nyomatékú, a váltója pedig hatfokozatú DSG. A kombinált teljesítménye 245 lóerő, a legnagyobb nyomatéka 400 Nm, amivel 7,3 másodperc alatt gyorsul százra és 225 km/óra a végsebessége.

 

 

 

 

A sportmodellt másfél centivel leültették, progresszív kormányzást és jobb hangú kipufogórendszert adtak neki, és még takarékosabb is, a 13 kilowattórás akkumulátor feltöltésével 60 kilométert képes menni tisztán elektromosan. Az egyetlen kompromisszumot az jelenti, hogy a hibrid rendszer miatt a csomagtér mérete a limuzinnál 450, a kombinál 490 literesre csökken.

 

 

 

 

Nem az RS a Škoda egyetlen hibridje, az Octavia iV szinte ugyanezt a hajtásláncot kapja 204 lóerővel, és az RS-ből sem csak hibrid lesz, később érkezik a kétliteres benzines és a turbódízel, ahogyan az előző generációknál megszoktuk.

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár