Elektromos autóként jön az új Fiat 500
Hírek, 2020. április. 9.
AS

Megjelent a Fiat 500 új generációja, ami megtartotta stílusát, de minden részlete vadonatúj, és tisztán elektromos hajtású autóként érkezik.

 

 

 

 

A tervezők megtartották a népszerű előd bevált stílusát, de új alapokra építették az autót, ami 3,6 méteres hosszával hat centivel hosszabb, ugyanennyivel szélesebb, a tengelytávja két centivel nagyobb. Az elektromotorja 119 lóerős, amivel 9 másodperc alatt gyorsul százra, de az 50-et már három másodperc alatt eléri, a végsebessége 150 km/óra.

 

 

 

 

Az autó méretéhez képest az akkumulátor kapacitása elég nagy, 42 kilowattóra, amivel 320 kilométer a hatótávja.

 

A 85 kilowattos villámtöltés széria, ezzel 35 perc alatt 80 százalékra tölthető, de 5 perc alatt 50 kilométerrel növelhető a hatótáv, ami elég egynapi autózásra. A Fiat szériában adja az otthoni fali töltőt, ami 7,4 kilowattal hat óra alatt teljesen feltölti az akkumulátort. Az autót Range módban akár egy pedállal, fék nélkül is lehet vezetni, a Sherpa mód pedig a hatótáv növelésében segít, ezért a sebességet 80 km/óránál korlátozza, és a klímát is lekapcsolja.

 

 

 

 

Belül a műszerfala is teljesen új, a kormánykerék mögé 7 colos színes kijelző, a középkonzolra 10,25 colos érintőképernyő került,

 

ami vezeték nélkül is képes az okostelefon-tükrözésre, a belső tükör képét is kamera adja, a távolságtartó és sávtartó rendszerekkel az új 500-as az első szinte önvezető autó a városi minik közt. Az autóból elsőként egy limitált szériát vezetnek be La Prima néven, gazdag felszereltséggel, kizárólag kabrióként, 500 példányban, 37 900 euróért, a magyarországi kereskedésekben májustól rendelhető.

 

 

 

 

A Fiat egy ideig még együtt kínálja a 2007-ben bemutatott jelenlegi generációval, amit nemrég szereltek fel mild hibrid motorral. Korábban már abból a szériából is készült elektromos autó, de az 500e csak a kaliforniai piacon volt kapható, hozzánk használtan került, az Autó és Stílus 2020/1. számában éppen egy ilyet próbáltunk ki.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár