A Yaris Cross lesz a Toyota kisebb hibrid crossovere
Hírek, 2020. április. 23.
AS

A Toyota legújabb sikermodellje lehet egy új szabadidő-autó, a divatos formájú Yaris Cross, ami természetesen hibrid hajtást kapott.

 

 

 

 

A genfi autószalonon mutatta volna be a Toyota a legújabb modelljét, és mivel a kiállítás elmaradt, virtuálisan leplezték le az újdonságot. A kompakt C-HR-nél kisebb Yaris Cross a kiskategóriás crossoverek közé érkezik, és a nevével ellentétben nem csak egy megemelt Yaris, hanem egy teljesen önálló, nagyobb és tágasabb modell lesz, divatos és feltűnő dizájnnal.

 

 

 

 

Az alapokat az új Yaris adja, de a Yaris Cross minden irányban nagyobb nála. 4,18 méter hosszú, 1,77 méter széles és 1,56 méter magas, ami azt jelenti, hogy 24 centivel hosszabb, kettővel szélesebb és kilenccel magasabb a kisautónál. A tengelytávja maradt 2,56 méteres, de az első túlnyúlás 8, a hátsó 16 centivel nőtt, és a hasmagasság is nagyobb három centivel.

 

 

 

 

A műszerfal elrendezése az új Yaris mintájára logikus és naprakész, középre tett érintőképernyős rendszerrel, és az utasteret tágasnak is ígérik, a dupla padlós csomagtér méretét a három részre osztott hátsó üléstámlák előredöntésével lehet bővíteni. A csomagtérajtó elektromosan is nyitható, láblendítéssel akár érintés nélkül is.

 

 

 

 

Mint az alapokat adó kisautó, úgy a Yaris Cross is a Toyota legújabb hibrid hajtásával készül. A rendszer egy 1,5 literes, 91 lóerős háromhengeres benzinmotorból és egy 79 lóerős elektromotorból áll, a kombinált teljesítmény 116 lóerő, a szén-dioxid-kibocsátása 90 g/km alatt lesz. A kategóriában egyáltalán nem magától értetődő módon összkerékhajtás is elérhető lesz hozzá.

 

 

 

A Toyota nem erősítette meg, de az újdonsághoz a Yarisban bemutatott 1,5 literes, 121 lóerős benzinmotor is várható. A Yaris Cross gyártása a márka franciaországi üzemében indul 2021-ben, és a tervek szerint akár 150 ezer példány is készülne belőle egy évben, amivel az egyre népesebb kategória 8 százalékos piaci részesedésére pályáznak.

 

 

 

Ez is érdekelhet:

 

Sportváltozatban is bemutatkozott a vadonatúj Toyota Yaris
A rali-világbajnokságon szereplő versenyautó alapját adja az újdonság, aminek a neve a GR Supra mintájára GR Yaris lett.



Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár