Zöld rendszámot kap a Volkswagen Touareg R
Hírek, 2020. május. 6.
AS

A Porsche Cayenne és a Volvo XC90 után a Volkswagen Touareg csúcsmodellje is konnektorról tölthető hibrid hajtást kap, ami azért elég izmos lett, hogy az R betűvel jelöljék.

 

 

 

 

A pályafutása során a Volkswagen Touareg kapható volt már néhány igazán izgalmas erőforrással. Az első generációt például 6 literes, 450 lóerős W12-es motorral is kínálták, a legerősebb dízel pedig az 5 literes V10 TDI volt, ami 350 lóerőt és 850 Nm-t adott le.

 

 

 

 

 

A jelenlegi generáció csúcsmodellje a 4 literes V8 TDI, 421 lóerővel, és a Volkswagen most bemutatta a csúcsmodellt. A Touareg R-be benzines plug-in hibrid rendszer került, ahol a 3 literes, 340 lóerős V6 TSI-hez egy 136 lóerős elektromotor kapcsolódik.

 

 

 

 

 

A kombinált teljesítmény 462 lóerő, a maximum nyomaték 700 Nm, a nyolcfokozatú automatával és összkerékhajtással szerelt Touareg R akkumulátora 14,1 kilowattórás, amiről 140 km/óráig mehet tisztán elektromosan.

 

 

 

Az automatikus összkerékhajtás alapesetben a nyomaték 70 százalékát küldi előre, de szükség esetén 80 százalékot is oszthat a hátsó kerekekre, és ez az első Volkswagen, ami a 250 km/órás végsebességig képes 2-es szintű önvezetésre.

 

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Bemutatkozott az új Volkswagen Golf
A Volkswagen bemutatta a Golf nyolcadik generációját. A stílus és a méret nem sokat változott, a jellegzetes alakjáról könnyen felismerhető maradt, de azért vannak új formai elemei..
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár