Megújult formában folytatja a Kia Rio
Hírek, 2020. május. 26.
AS

Itt az idő a Kia Rio ráncfelvarrására, és bár a kisautó formája alig változik, a kínálatba mild hibrid rendszer és újabb vezetéstámogató asszisztensek érkeznek.

 

 

 

 

2016-ban jelent meg a Rio legújabb generációja, ezért a Kia idejét látta a modellfrissítésnek. Az eltalált forma nem változik, csak a hűtőmaszkot és az első lökhárítót szabják át, széria a LED-es fényszóró, és két új szín, a képeken látható szürke és kék érkezik a kínálatba.

 

 

 

 

Az utastérben jobb minőségű anyagokat ígérnek. A műszeregységben 4,2 colos kijelzőt kap a fedélzeti számítógép, a középen lévő érintőképernyő mérete 7-ről 8 colosra növekszik. A használhatóságot érinti, hogy a vezetőülés magasságállítása széria, a jobban felszerelt szinteken az utasé is állítható.

 

 

 

A legnagyobb újdonság a motortérben található, a Rio lesz az első benzines Kia, ami megkapja a márka 48 voltos mild hibrid rendszerét.

Az ezzel szerelt háromhengeres 1.0 T-GDI kapható lesz 100 és 120 lóerővel, hatfokozatú kézi vagy hétsebességes duplakuplungos váltóval.

 

 

 

A hatfokozatú kézi váltó érdekessége, hogy elektronikus kuplungjával képes lecsatlakoztatni a hajtást a motorról a kedvezőbb fogyasztás érdekében. A kínálatban megmarad az 1,2 literes, 84 lóerős négyhengeres szívómotor, és a mild hibrid rendszer nélkül a 100 lóerős turbós motor is.

 

 

 

A vezetéstámogató asszisztensek sora is teljes lett, gyalogosokat és kerékpárosokat felismerő autonóm vészfékezővel, holttérfigyelővel, hátsó keresztirányú forgalomfigyelővel, adaptív tempomattal és sávartóval. Az utóbbi kettővel 180 km/óráig szinte önvezetésre képes a Rio.

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Az első képek az új Kia Sorentóról
A Kia megmutatta az első képeket a Sorento negyedik generációjáról, ami karakteresebb formát kapott.
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár