Megújult a BMW 6-os Gran Turismo
Hírek, 2020. május. 29.
AS

Az 5-ös sorozattal egyszerre a vele rokonságban álló kényelmes utazóautót, a 6-os Gran Turismót is felfrissítette a BMW.

 

 

 

A 6-os sorozatból a felélesztett 8-as sorozatba lépett feljebb a Coupé, a Cabrio és a Gran Coupé, de nem szűnt meg a 6-os sorozat sem, a korábbi 5-ös GT-ből lett a 6-os Gran Turismo. A műszaki alapját az 5-ös sorozat adja, és annak megújulásával a BMW a kényelmes túrakocsit is felfrissítette.

 

 

 

A formája az 5-öshöz hasonlóan változott, új hűtőmaszkot és szűkebbre szabott fényszórókat kapott a 6-os GT, ami alapból mátrixfényszóró, de felárért lézeres fényszóró is lehet. A BMW-nél az autó hátsó részét is átdolgozták.

 

 

 

Gazdagabb lett a 6-os GT szériafelszereltsége, a bőrkárpitozás és az automata klíma alapáron jár, ahogyan a Live Cockpit Professional is a digitális műszeregységgel és a 12,3 colos érintőképernyővel, rajta a BMW legújabb infotainment rendszerével, amiből már nem hiányzik az Android Auto és Apple CarPlay okostelefon-tükrözés sem.

 

 

 

 

A motorválaszték minden tagja 48 voltos mild hibrid rendszert kapott. A benzines kínálat a 630i-vel kezdődik, aminek kétliteres négyhengerese 258 lóerős és 400 Nm a nyomatéka, ezzel 6,5 másodperc alatt gyorsul százra. A 640i-ben háromliteres, hathengeres motor dolgozik 333 lóerővel és 450 Nm-rel, a gyorsulása 5,5 másodperc 0-ról 100 km/órára.

 

 

 

 

A dízel alapmodell a 620d, amiben a kétliteres motor 190 lóerős és 400 Nm a nyomatéka. A háromliteres, hathengeres dízelmotor a 630d-ben 286 lóerős, 650 Nm-rel, a 640d-ben pedig 340 lóerős, 700 Nm-rel, ez utóbbi 5,4 másodperc alatt éri el a százas tempót. A sebességváltó minden esetben nyolcfokozatú automata, a 630i-hez és 630d-hez opció, a 640d-hez széria az összkerékhajtás.

 

 

 

 

Újdonság a hátsókerék-kormányzás, amivel kezesebb lehet a BMW túrakocsija, a komfortért a szintszabályzós légrugózás felel, ami a hátsó kerekeknél szériában jár, opcióként előre is kerülhet. A továbbfejlesztett vezetési asszisztensekkel nemcsak magától vezet és vált sávot, de torlódás esetén a mentősávot is önállóan alakítja ki az autópályán.

 

 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Hibridekkel újult meg a BMW 5-ös sorozat
A BMW alaposan felfrissítette az 5-ös sorozat jelenlegi generációját, ami karakteresebb formát kapott, és a kínálatában többféle hibrid változat is lesz.
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár