Megújult a zöld rendszámos hibridként is kapható MINI Countryman
Hírek, 2020. május. 30.
AS

A MINI legnagyobb modellje a szabadidős Countryman, most a kisebb típusok mintájára végeztek rajta ráncfelvarrást.

 

 

 

2010-ben jelent meg a MINI szabadidő-autója, és 2017-ben jött ki a Countryman második generációja, ami minden méretében nagyobb lett. 2018-ban aztán a MINI elkezdte a kínálatának felfrissítését, előbb a háromajtóssal, majd egy évvel később a Clubman kombival, most pedig a Countryman megújításán volt a sor.

 

 

 

 

 

A kisebb modellek mintájára a Countryman is új fényszórókat kapott, amelyek már alapáron LED-esek, felárért adaptív mátrixfényszórók is lehetnek. Széria lett a LED-es ködfényszóró, hátulra pedig britszászló-mintás Union Jack lámpák kerültek.

 

 

 

A belső térben széria a bőrborítású sportkormány, mögötte pedig 5 colos színes képernyő vetítheti a műszereket, akárcsak az elektromos Cooper SE-ben. A Countryman a beépített SIM kártyával mindig online, akár okostelefonos alkalmazással is kezelhetjük a funkciókat.

 

 

 

 

A benzines kínálatot az 1,5 literes, 136 lóerős Cooper és a kétliteres, 178 lóerős Cooper S alkotja, a kétliteres dízel 150 lóerős a Cooper D-ben és 190 lóerős a Cooper SD-ben. Mind a négy modellhez rendelhető az ALL4 összkerékhajtás, széria nyolcfokozatú automata váltóval, az elsőkerék-hajtású benzinesekhez pedig hétfokozatú duplakuplungos váltót lehet kérni.

 

 

 

 

A kínálatban a 306 lóerősre izmosodott John Cooper Works kiadás is ott lesz, és igazi érdekesség a konnektorról tölthető hibrid Cooper SE. Az első kerekeit egy 1,5 literes, 136 lóerős benzinmotor hajtja, a hátsókat pedig egy 88 lóerős elektromotor, a kombinált teljesítmény 224 lóerő. A 9,6 kilowattórás akkumulátor egy feltöltésével már 61 kilométert lehet autózni tisztán elektromosan.

 

 

 

 

 

 

 

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár