Még egy kompakt szabadidő-autója lett a Volkswagennek
Hírek, 2020. június. 5.
AS

A T-Cross és a T-Roc között talált még helyet a Volkswagen egy újabb szabadidő-autónak. A sportosabb formájú újdonság jövőre az európai piacon is kapható lesz.

 

 

 

 

A Volkswagennél most is elég széles a szabadidő-autók kínálata, a Touareg, a Tiguan és a T-Roc után a legutóbb megjelent a T-Cross, és ez még nem minden. A német márka bemutatott egy újabb modellt, ami a méretében a T-Cross és a T-Roc között helyezkedik el, de a kupéformájú tetővonalával azoknál sportosabbnak szánják.

 

 

 

 

A fejlesztést a Volkswagen brazíliai képviselete végezte, és a Nivus néven bemutatott újdonság már az idén a kereskedésekbe kerül a dél-amerikai piacon. Számunkra is érdekes lehet, mivel 2021-ben megjelenik az európai piac számára enyhén módosított változata, ami a konszern pamplonai gyárában készül majd, ahol a T-Cross is.

 

 

 

 

A Nivus ugyanarra a padlólemezre épül, mint a Polo és a T-Cross, de jóval nagyobb náluk. A karosszériája 4,27 méter hosszú, 1,76 méter széles és 1,49 méter magas, azaz 16 centiméterrel hosszabb, mint a T-Cross. A 2,57 méteres tengelytávja nem sokban különbözik, a 415 literes csomagtartója azonban 50 literrel kisebb.

 

 

 

A műszerfalra két 10,25 colos képernyő kerül a Volkswagen legújabb infotainment rendszerével, és a vezetéstámogató asszisztensek sem hiányoznak. A Nivus motorja a háromhengeres 1.0 TSI 128 lóerővel, 200 Nm nyomatékkal és hatfokozatú automata váltóval, az európai modellben ennél szélesebb lesz a motorválaszték.

 

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Bemutatkozott az új Volkswagen Golf
A Volkswagen bemutatta a Golf nyolcadik generációját. A stílus és a méret nem sokat változott, a jellegzetes alakjáról könnyen felismerhető maradt, de azért vannak új formai elemei.
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár