Elektromos autóként itt az új generációs Fiat 500
Hírek, 2020. június. 9.
AS

Elektromos autóként, ígéretes hatótávval érkezik a Fiat 500 új generációja, amit a vászontetős kabrió után keménytetős változatban is bemutatott az olasz gyártó.

 

 

 

 

A Fiat idén márciusban leplezte le az 500-as új generációját, amit a vászontetős kabrió után keménytetős, pontosabban üvegtetős változatban is megmutatott az olasz gyártó. A dizájnerek megtartották a kisautó bevált stílusát, de a 3,6 méter hosszú újdonság hat centivel hosszabb és ugyanennyivel szélesebb lett, a tengelytávja két centivel bővült.

 

 

 

 

Az elektromotorja 119 lóerős, amivel 9 másodperc alatt gyorsul százra, de az 50-et már három másodperc alatt eléri, a végsebessége 150 km/óra. Az autó méretéhez képest elég nagy az akkumulátor kapacitása, a 42 kilowattórás akku egy feltöltésével 320 kilométert tehet meg, szemben a Honda e és MINI Cooper SE 220 és 235 kilométeres hatótávjával.

 

 

 

 

Széria a 85 kilowattos villámtöltés, amivel 35 perc alatt 80 százalékos töltöttség érhető el, de egy tankolásnak megfelelő öt perc alatt 50 kilométerrel növelhető a hatótáv, ami elég lehet egynapi autózásra. A Fiat az otthoni fali töltőt is adja az autóhoz, amivel 7,4 kilowattal hat óra alatt fel lehet tölteni, az utcai oszlopokról 11 kilowattal mehet a töltés.

 

 

 

 

A stílusos formájú utastérben igényes tapintású, izgalmas mintájú felületek váltogatják egymást. A kormánykerék mögé 7 colos színes kijelző, a középkonzolra pedig 10,25 colos érintőképernyő került új infotainment rendszerrel, ami vezeték nélkül is képes az okostelefon-tükrözésre, 360 fokos kamerarendszer is van.

 

 

 

 

A sávtartó és távolságtartó rendszerekkel az új 500-as az első városi miniautó, ami 2-es szintű önvezetésre képes. A nagy akkumulátornak és a sok opciónak persze megvan az ára, a kabrió gazdagon felszerelt bevezető szériája 37 900 euróba kerül, és a keménytetős változatért is 34 900 eurót kérnek, ami 12 millió forintnak felel meg.

 

 

 

 

Júliustól a magyarországi kereskedésekben is rendelhető lesz az elektromos 500-as, és ha sikerül 11 millió forint alatti árat adni neki, akkor jogosult lesz az újonnan bejelentett 2,5 millió forintos állami támogatásra, és 8,5 millióért ígéretes konkurense lehet a divatos formájú, prémium minőségű elektromos városi autóknak.

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Elektromos autóként jön az új Fiat 500
Megjelent a Fiat 500 új generációja, ami megtartotta stílusát, de minden részlete vadonatúj, és tisztán elektromos hajtású autóként érkezik.
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár