Szabadidős változatban is megjelent a Skoda Octavia
Hírek, 2020. június. 10.
AS

Scout változatban is bemutatta az Octavia új generációját a Škoda, a látványosabb külsőn kívül összkerékhajtás is járhat hozzá.

 

 

 

A Škoda hagyományosan készít szabadidő-autós változatot is a modelljeiből, és ez alól az Octavia negyedik generációja sem jelent kivételt. A Scout változat 18 vagy 19 colos kerekeket, fényezetlen fekete kerékjárati íveket és küszöböket, valamint eltérő lökhárítókat kapott, de nemcsak a külsejével különbözik.

 

 

 

A 4,7 méter hosszú, 640 literes csomagtartóval rendelkező kombi hasmagasságát 15 milliméterrel megemelték, és összkerékhajtással is rendelhető az Octavia Scout. Az alapmodellje még elsőkerék-hajtású, az 1,5 literes TSI motorja 150 lóerős, amihez hatfokozatú kézi váltót vagy hétsebességes DSG-t lehet választani, az utóbbihoz mild hibrid rendszer is jár.

 

 

Az összkerékhajtású Octavia Scout már erősebb motorokat kap, a benzines modell a 200 lóerős 2.0 TSI-vel, a dízel pedig a 150 vagy 200 lóerős 2.0 TDI-vel választható, a sebességváltó minden esetben a hétfokozatú DSG. Az összkerékhajtás akár a nyomaték 90 százalékát a hátsó kerekekre tudja küldeni, egy kerékre 85 százalék is juthat.

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Megjelent a Skoda Octavia negyedik generációja
A Škoda bemutatta az Octavia új generációját, ami továbbra is ötajtós és kombi változatban készül.
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár