Szabadidős változatban is megjelent a Skoda Octavia
Hírek, 2020. június. 10.
AS

Scout változatban is bemutatta az Octavia új generációját a Škoda, a látványosabb külsőn kívül összkerékhajtás is járhat hozzá.

 

 

 

A Škoda hagyományosan készít szabadidő-autós változatot is a modelljeiből, és ez alól az Octavia negyedik generációja sem jelent kivételt. A Scout változat 18 vagy 19 colos kerekeket, fényezetlen fekete kerékjárati íveket és küszöböket, valamint eltérő lökhárítókat kapott, de nemcsak a külsejével különbözik.

 

 

 

A 4,7 méter hosszú, 640 literes csomagtartóval rendelkező kombi hasmagasságát 15 milliméterrel megemelték, és összkerékhajtással is rendelhető az Octavia Scout. Az alapmodellje még elsőkerék-hajtású, az 1,5 literes TSI motorja 150 lóerős, amihez hatfokozatú kézi váltót vagy hétsebességes DSG-t lehet választani, az utóbbihoz mild hibrid rendszer is jár.

 

 

Az összkerékhajtású Octavia Scout már erősebb motorokat kap, a benzines modell a 200 lóerős 2.0 TSI-vel, a dízel pedig a 150 vagy 200 lóerős 2.0 TDI-vel választható, a sebességváltó minden esetben a hétfokozatú DSG. Az összkerékhajtás akár a nyomaték 90 százalékát a hátsó kerekekre tudja küldeni, egy kerékre 85 százalék is juthat.

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Megjelent a Skoda Octavia negyedik generációja
A Škoda bemutatta az Octavia új generációját, ami továbbra is ötajtós és kombi változatban készül.
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár