Frissített formában folytatja a Peugeot 308
Hírek, 2020. június. 15.
AS

A Peugeot részleteiben frissítette a 308-ast, amely mostantól modernebb műszerfallal és egyszerűbb kínálattal kapható.

 

 

 

 

2013-ban jelent meg a Peugeot 308 jelenlegi generációja, amely a következő évben elnyerte az európai év autója díjat, és már több mint 1,5 millió példány kelt el belőle. 2017-ben ráncfelvarrást kapott, most pedig a Peugeot ismét átdolgozta, hogy továbbra is a kategória egyik legjobb autója legyen az ötajtós és a kombi.

 

 

 

 

A formája ezúttal nem változott, de a kínálatban megjelent egy új szín, a képeken látható Vertigo kék, valamint két új könnyűfém kerék is. A legjobban felszerelt modellhez rendelhető a Black Pack, amivel a hűtőmaszk és az oroszlános embléma, a ködfényszórók kerete és az ablakkeretek, valamint a kombinál a tetősínek is fényes feketék lehetnek.

 

 

 

 

A belső térben újdonság, hogy a hagyományos műszereket egy 10 colos színes képernyővel helyettesítették, ami a 208-ban látott grafikát kapja, de annak háromdimenziós megjelenítése nélkül. A középső érintőképernyő a mobiltelefonokhoz hasonló fényes felületet kapott, és felszereltségtől függően okostelefon-tükrözésre is képes.

 

 

 

 

A motorkínálat egyszerűsödött, az 1,2 literes, turbós háromhengeres benzines 110 és 130 lóerővel, az 1,5 literes, négyhengeres turbódízel 100 és 130 lóerővel rendelhető, az erősebb változatokhoz a hatfokozatú kézi helyett nyolcsebességes automata váltót lehet kérni. Az 1,6 literes, 225 lóerős benzines és a kétliteres, 180 lóerős dízel GT lekerül a kínálatból, de egyes piacokon megmarad a 208 GTi az 1,6 literes, 263 lóerős benzinmotorral.

 

 

 

 

A szériafelszereltség mindhárom szinten gazdagodott, az Active kétzónás automata klímát, digitális rádiót és tolatóradart kap, az Allure a Safety Plus csomaggal, a 180 fokos tolatókamerával és sötétített hátsó üvegekkel, a GT pedig kulcsnélküli rendszerrel és Driver Sport csomaggal bővül. Mind a három szint egy csomaggal egészíthető ki, az Active Pack okostelefon-tükrözést, elektromosan behajtható tükröket és ködfényszórót, az Allure Pack kulcsnélküli rendszert és adaptív tempomatot, a GT Pack pedig 18 colos könnyűfém kerekeket és Side Security csomagot kap.

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Elektromos változatban is jön az új Peugeot 2008
Megjelent a Peugeot 2008 második generációja, ami egyenesen a kategória legnagyobbjai közé kerül, a formája a 3008-at idézi.
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár