Megújult a Seat Ateca
Hírek, 2020. június. 15.
AS

A bemutatása után négy évvel felfrissítette az első igazi szabadidő-autóját a Seat, az Ateca formája és berendezése is igazodott a márka újabb modelljeihez.

 

 

 

2016-ban jelent meg a Seat első önálló szabadidő-autója, az Ateca, amit a kisebb Arona és a nagyobb Tarraco követett, a három típus összesen már csaknem a felét teszi ki a spanyol márka eladásainak. A középső modellből az eltelt idő alatt több mint 300 ezer példány kelt el, és idén érkezik a ráncfelvarrott változata.

 

 

 

 

Az Ateca megkapta a Seat új hűtőmaszkját és fényszóróit, az utóbbi immár alapáron teljesen LED-es. A lökhárítók formája változott, amivel az autó hossza két centivel 4,38 méteresre nőtt, és hátul is újak a lámpatestek, a legújabb évjáratot a középre került, írott betűvel írt típusjelzésről lehet felismerni. A kínálat újdonsága a terepjárós stílusú Xperience felszereltség.

 

 

 

 

A belső térben a vadonatúj Leonból ismerős kormánykereket találjuk, mögötte a 10,25 colos kijelzőjű műszeregységgel, és a középkonzolon az alapból 8,25 colos, felárért 9,2 colos érintőképernyős rendszer is új, már vezeték nélkül is támogatja az okostelefon-tükrözést. Az extrák közt újdonság a látható fűtőszál nélküli fűthető szélvédő.

 

 

 

 

A motorkínálat nem változott, a háromhengeres, 110 lóerős 1.0 TSI-vel indul, a 150 lóerős 1.5 TSI-hez opció, a 190 lóerős 2.0 TSI-hez pedig széria a DSG váltó, az utóbbihoz a 4Drive összkerékhajtás is. 1.6 TDI már nincs, helyette a kétliteres turbódízel 115 és 150 lóerővel kérhető, az erősebbhez DSG váltót és összkerékhajtást is lehet rendelni.

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

A Seat bemutatta a Leon negyedik generációját
Az újdonság nemcsak az elődjénél, hanem a testvérének számító nyolcas Golfnál is nagyobb lett, és konnektorról tölthető hibridként is kapható lesz.
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár