Az új Citroen C4 bátran eltér a megszokottól
Hírek, 2020. június. 17.
AS

A Citroën újraértelmezte a kompakt autót, és egy olyan egyedi formájú ötajtós crossoverrel állt elő, amiből tisztán elektromos hajtású változat is lesz.

 

 

 

Nem először vállal be merész formát a Citroën, és a C4 új generációja is bátran eltér az alsó-középkategóriában megszokottól. Az újdonság egy kupéformájú ötajtós crossover, ami a francia márka új arculatát kapja, de több részletében, például a lejtős hátával is az idén éppen ötven éves GS-t eleveníti fel.

 

 

 

A méreteiről és a műszaki tartalmáról még nem árult el semmit a Citroën, a részleteket június 30-án mondják el az új C4 premierjén. Azt azonban már most lehet tudni, hogy ez a modell is megkapja a márka kényelemre hangolt elemeit, a progresszív hidraulikus ütközővel ellátott felfüggesztést és a komfortos tömésű üléseket.

 

 

A műszerfaláról is mutatott egy képet a Citroën, és az új C4-ből nem fog hiányozni a digitális műszeregység, a méretes érintőképernyő és a plexire vetítő head-up display sem. A márkától megszokott módon tele lesz praktikus tárolóhelyekkel, és szimpatikus, hogy megmaradt a klímaberendezés külön kezelőfelülete.

 

 

 

 

Az új C4 is olyan modell, amit lehet választani benzines, dízel és elektromos változatban, az utóbbi neve ë-C4 lesz. A teljesítményét és a hatótávját még nem tudni, de nem lennénk meglepve, ha a PSA többi elektromos autójához képest 136 lóerős villanymotor, 50 kilowattórás akkumulátor és 300 kilométer feletti hatótáv jellemezné.

 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Már rendelhető a megújult Citroen C3
Még színesebb egyéniség lett a Citroën nagyra nőtt kisautója, és a felszereltsége is bővült a személyre szabható C3-nak.
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár