Japán technikát rejt a Mazda vadonatúj pick-upja
Hírek, 2020. június. 22.
AS

A Mazda eddig is gyártott már pick-upot, a BT-50 új generációja azonban már teljes egészében japán technikára épül.

 

 

2006-ban jelent meg a Mazda BT-50 első generációja, ami a Ford Ranger testvérmodellje volt. A második szériát nálunk már nem lehetett kapni, és most itt a harmadik generáció, ami ezúttal teljesen japán technikára épül, ugyanis az Isuzu D-Max adta hozzá az alapokat.

 

 

 

 

A Mazda nem csak emblémát cserélt az autón, hanem teljesen új karosszériát és belső teret szabtak neki, és a képek alapján úgy tűnik, hogy a japán márka stílusa egy platós teherautón is jól mutat. Az újdonság 5,28 méter hosszú, a tengelytávja 3,13 méteres.

 

 

 

 

Az alapmodellt az Isuzu 1,9 literes, 150 lóerős és 350 Nm nyomatékú turbódízel motorjával szerelik, ami helyett a 3 literes, 190 lóerős és 450 Nm nyomatékkal rendelkező motor választható, a hatfokozatú kézi mellett automata sebességváltó is van a kínálatban.

 

 

 

 

Az utasteret is egyedire szabták a Mazda formatervezői, a barna bőrrel borított belső, a kerek légzsákfedeles kormánykerék és a szellőzőnyílások formája is a márka személyautóit idézi. Az új BT-50 hiába néz ki jól, nem lesz kapható nálunk.

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Elektromos autója van már a Mazdának is
A Mazda bemutatta az első elektromos autóját. Az MX-30 új színt visz a kategóriába, a kompakt méretű crossover karakteres, egyedi formát kapott, az RX-8 mintájára hátrafelé nyíló hátsó ajtókkal.
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár