Már rendelhető a hétüléses kompakt Mercedes-Benz GLB
Hírek, 2020. június. 22.
AS

A Mercedes-Benz legújabb kompakt modellje a terepjárós formájú GLB, ami a méretei ellenére hétüléses változatban is rendelhető.

 

 

 

A Mercedesnél tovább bővült a kompakt modellek kínálata, az A- és B-osztály, a CLA és a GLA után a következő újdonság a divatos szabadidő-terepjáró GLB. 4,63 méteres hossza 15 centivel nagyobb, mint egy A-osztályé, a kompaktok közt legnagyobb 2,83 méteres tengelytávja pedig 10 centivel nagyobb a B-osztály hasonló értékénél.

 

 

 

 

A GLB hossza már alig marad el az egy kategóriával nagyobb GLC mögött, de az utastere még annál is tágasabb. A kategóriában egyedülálló módon három üléssorral, hétszemélyesként is rendelhető, amihez hasonlót csak kevés márka kínál ekkora méretben, például a BMW 2-es Gran Tourer vagy a Volkswagen Tiguan.

 

 

 

 

A csomagtartója öt üléssel 560 literes, a hátsó támlák ledöntésével 1805 literesre bővíthető. Az állítható támlájú második üléssort 14 centis sínen lehet tologatni, ezzel további 179 literrel növelhető a csomagtér vagy a lábtér harmadik sorban. A leghátsó üléseket maximum 168 centis utasoknak javasolják, két gyerekülés-csatlakozó és USB-töltő ide is jutott.

 

 

 

 

A berendezés az A-osztály óta ismerős lehet a Mercedes kompakt autóiból, a dupla képernyős műszerfallal, az ülések közti érintőpaddal és az igényes részletekkel. A színes head-up display, az okos hangvezérlés, a masszázsfunkciós ülések és az S-osztályból ismerős szinte önvezető asszisztensek sem hiányozhatnak a felszereltségből.

 

 

 

 

 

A kínálat a GLB 200-zal kezdődik, amit 1,33 literes, 163 lóerős négyhengeres benzinessel szerelnek, a GLB 250-be már kétliteres, 224 lóerős benzinmotor kerül, a két dízel a 150 és a 190 lóerős GLB 200 d és 220 d lesz. Minden motorhoz széria a duplakuplungos automatizált váltó, a GLB 200-ba hétsebességes, a többibe az új nyolcfokozatú egység kerül.

 

 

 

 

A nagyobb motorokhoz széria, a kisebb dízelhez opció az összkerékhajtás, ami alapesetben a nyomaték 80 százalékát juttatja az első kerekekhez, Sport módban 70 százalékot, off-road módban pedig fele-fele arányban osztja el az első és hátsó kerekek közt. A LED-es fényszórók terepen szélesebb fénycsóvát vetítenek, és kamerás rendszer is segíti a terepjárást.

 

 

 

 

A GLB már rendelhető, a 163 lóerős benzinmotorral és hétfokozatú automatizált váltóval 12 217 000 forintba kerül, a 116 lóerős dízelmodell alapára a nyolcfokozatú automata sebességváltóval 12 234 000 forint, de a GLB hétüléses változata az állami nagycsaládos támogatással már 9 990 000 forinttól elvihető.

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Felfrissült a Mercedes-AMG E 63
Az E-osztály ráncfelvarrásának folytatásaként a legerősebb E 63 AMG megújult kiadását is leleplezte a Mercedes.
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár