Elektromos autóként jön az új Opel Mokka
Hírek, 2020. június. 24.
AS

Az Opel bemutatta a Mokka új generációját, aminek csak a neve egyezik meg az elődjével, de már teljesen új alapokra épül, ezért tisztán elektromos hajtású változata is lesz.

 

 

 

2012-ben jelent meg az Opel kisebbik szabadidő-autója, és a Mokka négy évvel később a ráncfelvarrásával együtt kapta a neve mögé az X-et. Most a teljesen új generációja mutatkozott be, ami már a PSA-csoportban használt CMP padlólemezre épül, mint a DS 3 Crossback és a Peugeot 2008, és azokhoz hasonlóan teljesen elektromos hajtású változatban is készül.

 

 

 

A Mokka vezeti be az Opel új stílusát, amit 2018-ban a GT X Experimental tanulmányautón mutattak meg elsőként. A dizájn lényeges eleme a hűtőmaszkot helyettesítő fekete pajzs, ami a fényszórókat és az emblémát is magában foglalja. A 18 colos kerekekkel és élénk színekkel jobb kiállású, divatosabb crossover lett a Mokka.

 

 

 

Az újdonság ötajtós karosszériája 4,15 méter hosszú, 12,5 centiméterrel rövidebb az elődjénél, ami eddig is felfelé lógott ki a kategóriájából. A 2,56 méteres tengelytávja azonban nem változott, ezért az utastér jobb helykihasználásúnak ígérkezik. A csomagtartója 350 literes, csak hat literrel lett kisebb az elődjéhez képest.

 

 

 

A fekete pajzs a műszerfalon is visszaköszön, ahol a számlapokat 12 colos kijelző mutatja, mellé felszereltségtől függően 7 vagy 10 colos érintőképernyő került, ami okostelefon-tükrözésre is képes. A klímaberendezésnek megmaradt a saját kezelőfelülete, az ergonomikus ülések Alcantara vagy bőrkárpitot kaphatnak, a vezetőnél masszázsfunkcióval.

 

 

Az Opel elsőként az elektromos változatot mutatta be. A Mokka-e motorja 136 lóerőre és 260 Nm nyomatékra képes, a végsebessége 150 km/óra, az 50 kilowattórás akkumulátor feltöltésével 322 kilométert tehet meg. Az utcai oszlopról 11 kilowattal tölthető, de 100 kilowattos villámtöltésre is lehetőség van, amivel 30 perc alatt 80 százalékos szint érhető el.

 

 

Az elődjénél 120 kilogrammal könnyebb új Mokka később benzines és dízelmotorral is elérhető lesz. A fényszórója alapból LED-es, de akár mátrixfényszóró is lehet, az adaptív tempomattal és sávtartóval pedig önállóan araszol a dugóban. Az új Mokka már a nyár végétől már rendelhető, de az első példányok csak 2021-ben érkeznek meg.

 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Új motorokkal érkezik a felfrissült Opel Insignia
Megújult az Opel Insignia második generációja, aminek nemcsak a formáján igazítottak, de teljesen kicserélték a motorkínálatát.
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár