Plug-in hibriddel és sportváltozattal újult meg a Volkswagen Tiguan
Hírek, 2020. július. 2.
AS

A Volkswagen bemutatta a Tiguan második generációjának ráncfelvarrott változatát, aminek a kínálata konnektorról tölthető hibriddel és 320 lóerős sportváltozattal bővült.

 

 

 

A Volkswagen egyik legsikeresebb modellje a Tiguan, amiből 2007-től mostanáig több mint hatmillió példány kelt el, és csak az elmúlt évben 911 ezer darabot adtak el, ezzel a legkelendőbb szabadidő-autónak számít az európai piacon. A jelenlegi generációja 2015-ben jelent meg, és most jött el az idő a ráncfelvarrására.

 

 

 

A megújult Tiguan formáját az újabb Volkswagenekéhez igazították. A hűtőmaszkjával a T-Rocot és a Touareget idézi, az íveltebb mátrixfényszórók pedig a legújabb Golfot juttatják az eszünkbe. A hátsó részen a lámpa betétje változott, a típusjelzést pedig a Volkswagen új emblémája alá írják. A Life és Elegance mellett továbbra is választható az R-Line kivitel.

 

 

 

A Volkswagen a belső teret is átdolgozta, új a kormánykerék, aminek a küllőire érintőgombok kerültek, és az Arteon után a Tiguan is megkapta az érintőfelületes klímavezérlést. A műszereket színes képernyő vetíti, a középkonzolra a legújabb generációs infotainment került, és harmincféle szín közül lehet kiválasztani a hangulatvilágítást.

 

 

 

 

Már a jelenlegi generáció bemutatásakor elkészült a plug-in hibrid Tiguan prototípusa, de Európában csak most jelenik meg az eHybrid változat. A hajtáslánc a Golf GTE-ből lehet ismerős, az 1.4 TSI és az elektromotor kombinált teljesítménye 245 lóerő, a váltó hatfokozatú DSG, a 13 kilowattórás akkumulátor egy feltöltésével 50 kilométert megy el tisztán elektromosan.

 

 

 

 

 

A T-Roc R után és a hamarosan érkező Golf R előtt jön a Tiguan R, amiben szintén a 2.0 TSI dolgozik 320 lóerővel és 420 Nm nyomatékkal, és a hétfokozatú DSG váltón keresztül mind a négy kereket hajtja. Az új Arteon R mintájára itt is oldalanként változtatható a hátsó kerekek nyomatékelosztása, és az egy centivel leültetett sportos Tiguant akár Akrapovič kipufogóval is lehet rendelni.

 

 

 

 

 

 

 

 

A motorkínálat további újdonsága a továbbfejlesztett 2.0 TDI, amit már két SCR katalizátorral láttak el. Az opciós listára Harman Kardon hifi került, és a Passat és az Arteon után a Tiguan is megkapja a Travel Assist legújabb változatát, amivel 210 km/órás sebességig szinte önmagát vezeti az autó, nekünk csak a kormánykeréken kell tartani a kezünket.

 

 

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Shooting brake is lesz a Volkswagen Arteonból
A modellfrissítéssel kibővült a Volkswagen Arteon kínálata, a kupéformájú limuzin mellé Shooting Brake kombi érkezik, ami konnektorról tölthető hibridként és sportváltozatban is kapható lesz.
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár