Benzines és dízelváltozatban is itt a Skoda Octavia RS
Hírek, 2020. július. 6.
AS

A Škoda meglepetésre plug-in hibrid rendszerrel mutatta be az Octavia RS új generációját, de a népszerű sportmodellből megjött a benzines és dízelváltozat is.

 

 

Az Octavia negyedik generációja már a kereskedésekben van, és a Škoda nemrég a sportváltozatát is leleplezte. Az újdonságot meglepetésre plug-in hibrid hajtással mutatták be, az 1.4 TSI-vel és hatfokozatú DSG-vel szerelt rendszer kombinált teljesítménye 245 lóerő, amivel a zöld rendszámos Octavia RS iV 7,3 másodperc alatt gyorsul százra és 225 km/óra a végsebessége.

 

 

 

A Škoda most elárulta a részleteket a benzin- és dízelmotorral szerelt Octavia RS-ről is. A benzines modell kétszáz kilogrammal könnyebb a hibridnél, a 2.0 TSI motorjának teljesítménye 245 lóerő, a legnagyobb nyomatéka 370 Nm. Széria a hatsebességes kézi, és opció a hétfokozatú DSG váltó, ez a modell 6,7 másodperc alatt éri el a százas tempót, a végsebessége 250 km/óra.

 

 

 

A dízelmotoros Octavia RS-ben a 2.0 TDI teljesítménye 200 lóerő, és ehhez a modellhez összkerékhajtás is választható. A Škoda sportmodelljének futóművét 15 milliméterrel leültették, az útfekvésről és a komfortról adaptív lengéscsillapítás gondoskodik, a benzines modellhez elektronikus differenciálzár is tartozik.

 

 

 

Az utastérben a fekete szín uralkodik, amit piros betétekkel dobtak fel, a sportkormány háromküllős, az integrált fejtámaszos sportüléseket és a műszerfalat is Alcantara borítja, de masszázsfunkciós ergonomikus ülés is kérhető. A műszeregységet színes képernyő vetíti, ami az Octavia RS-ben sportos nézetre is kapcsolható.

 

A korábbi Octavia RS-szériák
2000-ben jelent meg az Octavia RS a Škoda kínálatában, két évvel később kombiként is, a 180 lóerős 1,8 literes motorral szerelték, és 17 600 példány fogyott belőle. A második generációt a 200 lóerős benzinesen kívül 170 lóerős dízellel is kínálták, és 87 800 darabot adtak el. A harmadik széria kezdetben 220, majd 230, végül 245 lóerős benzines és 184 lóerős dízelmotorral, akár összkerékhajtással is készült, ebből mostanáig 172 ezer darab kelt el.

 

 

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Megjelent a Skoda Octavia RS új generációja
Az Octavia sportmodellje rögtön konnektorról tölthető hibrid változatban mutatkozott be, később tisztán benzines és dízel kivitele is lesz.
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár