Benzines és dízelváltozatban is itt a Skoda Octavia RS
Hírek, 2020. július. 6.
AS

A Škoda meglepetésre plug-in hibrid rendszerrel mutatta be az Octavia RS új generációját, de a népszerű sportmodellből megjött a benzines és dízelváltozat is.

 

 

Az Octavia negyedik generációja már a kereskedésekben van, és a Škoda nemrég a sportváltozatát is leleplezte. Az újdonságot meglepetésre plug-in hibrid hajtással mutatták be, az 1.4 TSI-vel és hatfokozatú DSG-vel szerelt rendszer kombinált teljesítménye 245 lóerő, amivel a zöld rendszámos Octavia RS iV 7,3 másodperc alatt gyorsul százra és 225 km/óra a végsebessége.

 

 

 

A Škoda most elárulta a részleteket a benzin- és dízelmotorral szerelt Octavia RS-ről is. A benzines modell kétszáz kilogrammal könnyebb a hibridnél, a 2.0 TSI motorjának teljesítménye 245 lóerő, a legnagyobb nyomatéka 370 Nm. Széria a hatsebességes kézi, és opció a hétfokozatú DSG váltó, ez a modell 6,7 másodperc alatt éri el a százas tempót, a végsebessége 250 km/óra.

 

 

 

A dízelmotoros Octavia RS-ben a 2.0 TDI teljesítménye 200 lóerő, és ehhez a modellhez összkerékhajtás is választható. A Škoda sportmodelljének futóművét 15 milliméterrel leültették, az útfekvésről és a komfortról adaptív lengéscsillapítás gondoskodik, a benzines modellhez elektronikus differenciálzár is tartozik.

 

 

 

Az utastérben a fekete szín uralkodik, amit piros betétekkel dobtak fel, a sportkormány háromküllős, az integrált fejtámaszos sportüléseket és a műszerfalat is Alcantara borítja, de masszázsfunkciós ergonomikus ülés is kérhető. A műszeregységet színes képernyő vetíti, ami az Octavia RS-ben sportos nézetre is kapcsolható.

 

A korábbi Octavia RS-szériák
2000-ben jelent meg az Octavia RS a Škoda kínálatában, két évvel később kombiként is, a 180 lóerős 1,8 literes motorral szerelték, és 17 600 példány fogyott belőle. A második generációt a 200 lóerős benzinesen kívül 170 lóerős dízellel is kínálták, és 87 800 darabot adtak el. A harmadik széria kezdetben 220, majd 230, végül 245 lóerős benzines és 184 lóerős dízelmotorral, akár összkerékhajtással is készült, ebből mostanáig 172 ezer darab kelt el.

 

 

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Megjelent a Skoda Octavia RS új generációja
Az Octavia sportmodellje rögtön konnektorról tölthető hibrid változatban mutatkozott be, később tisztán benzines és dízel kivitele is lesz.
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár