Részletek is kiderültek az új Citroen C4-ről
Hírek, 2020. július. 6.
AS

Az első képek és információk után a Citroën több részletet is elárult és megmutatott az új C4-ről. A crossover stílusú kompakt ötajtós modell a benzines és dízel mellett teljesen elektromos változatban is kapható lesz.

 

 

 

 

A Citroën újra feltalálta a kompakt autót, és a C4 legújabb generációja látványos formájú, crossover stílusú karosszériát kapott, ami tele van érdekes megoldásokkal. Az elődje két évvel ezelőtt került ki a kínálatból, és eddig a fiatalos formájú, egyszerűségre törekvő C4 Cactus helyettesítette, ami azonban kisebb volt az alsó-középkategóriás riválisoknál.

 

 

 

A műszaki tartalmával az új C4 is eltér az alsó-középkategóriában megszokottól, mert nem arra az EMP2 padlólemezre épül, mint amire a Citroën C5 Aircross, a Peugeot 308 és 3008 is, hanem a CMP platform adja az alapját, ezért műszaki téren tulajdonképpen a DS 3 Crossback, a Peugeot 2008 és az Opel Mokka rokonának számít.

 

 

 

A Citroën újdonsága a méreteivel a crossover rokonai közé és az alsó-középkategóriába is illik: 4,36 méter hosszú, 1,8 méter széles és 1,53 méter magas, a tengelytávja 2,67 méteres. Az új C4 húsz centivel hosszabb, mint a C4 Cactus, aminek a helyére léphet, és hat centivel hosszabb a Peugeot 2008-nál is. A hasmagasság 15,6 centiméter, a csomagtartó 380 literes.

 

 

 

 

A dizájnja merészen eltér a kategóriában megszokottól, az új C4 kupéformájú ötajtós karosszériát kapott. Az osztott fényszórós frontrész a Citroën legújabb stílusában készült, a kerékjáratokat és a küszöböket fényezetlen fekete műanyag borítja, és hátul is érdekesek a lámpák az első C4 kupéját idéző osztott hátsó szélvédővel.

 

 

 

A lejtős hátával az új C4 folytatja a Citroën kompakt modelljeinek sorát, ezzel és a fényszórók formájával is az ötven éve bemutatott GS-t idézi fel. A legújabb divat szerint sokféleképpen lehet személyre szabni, a hétféle fényezéshez ötféle színcsomag választható, a kerekek legalább 16, de akár 18 colosak is lehetnek, belső hangulatból hatféle van.

 

 

 

 

A márka hagyományainak megfelelően kifejezetten kényelmes és nagyon praktikus az utastér. A komfortról a puha tömésű ülések és a hidraulikus ütközőelemekkel ellátott futómű gondoskodik, dupla a kesztyűtartó, és újdonság a műszerfal jobb oldalára illeszthető táblagéptartó, ami menet közben is biztonságosan tartja a készüléket.

 

 

 

 

A műszereket háromdimenziós képet adó színes kijelző helyettesíti, plexire vetítő színes head-up display is van, középre pedig 10 colos érintőképernyő került, de megmaradt a klímaberendezés saját kezelőfelülete. A mobiltelefon vezeték nélkül tölthető, a C3 és a C5 Aircross után pedig itt is megtaláljuk a belső tükör mellé épített fedélzeti kamerát.

 

 

 

 

A legérdekesebb változat az elektromos hajtású ë-C4, ami 136 lóerőre és 260 Nm-re képes, 9,7 másodperc alatt gyorsul százra és 150 km/óra a végsebessége. Az 50 kilowattórás akkumulátor feltöltésével 350 kilométert tehet meg, opció a 11 kilowattos fedélzeti töltő, a 100 kilowattos villámtöltéssel pedig 30 perc alatt 80 százalékos töltöttség érhető el.

 

 

 

 

A kínálatban a hagyományos benzines és dízelváltozatokat is megtaláljuk. Az 1,2 literes, turbós háromhengeres benzinmotor 100, 130 és 155 lóerővel választható, a középsőhöz opció, az utóbbihoz széria a nyolcfokozatú automata sebességváltó. Az 1,5 literes, négyhengeres turbódízel 110 és 130 lóerős lehet, az utóbbi csak automatával kapható.

 

 

 

A kényelmi extrák közé fűthető szélvédő és kormánykerék, első és hátsó ülésfűtés, valamint elektromosan nyitható üvegtető került, és az új C4 tele van vezetéstámogató asszisztensekkel, mint a dugóban araszoló és autópályán félig önvezető rendszer, a holttérfigyelő, táblafelismerő és automata fényszóró funkció. Az új C4 szeptembertől rendelhető, és az év vége felé érkezik.

 

 

 

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Már rendelhető a megújult Citroen C3
Még színesebb egyéniség lett a Citroën nagyra nőtt kisautója, és a felszereltsége is bővült a személyre szabható C3-nak.
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár