Sportback karosszériával is jön az Audi Q4 e-tron
Hírek, 2020. július. 8.
AS

Az Audi az e-tron után egy kisebb méretű elektromos szabadidő-autón dolgozik, és a Q4 e-tront most Sportback karosszériával is megmutatja.

 

 

 

 

Az e-tron után az Audi egy kisebb és olcsóbb elektromos autón dolgozik, és a Q4 e-tron nevéből kitalálhatjuk, hogy méretével a Q3 és a Q5 közé érkezik a kínálatba, de azokkal ellentétben kizárólag tisztán elektromos hajtású változata lesz. A terepjárós stílusú modell után az Audi most megmutatta a Sportback karosszériát is.

 

 

 

 

A karosszériája 4,6 méter hosszú, 1,9 méter széles és 1,6 méter magas, ami azt jelenti, hogy csak egy centivel hosszabb és laposabb, mint a Q4 e-tron mégis sokkal sportosabb alkatnak tűnik. A kerekei ennek a modellnek is 22 colosak, a lejtős szélvédőt méretes légterelő szárny osztja ketté, és a legújabb divat szerinti fénycsíkos lámpák kerültek hátulra.

 

 

 

A hajtáslánca ugyanaz, mint amit a Q4 e-tronban mutattak, tehát alapesetben a hátsó kerekeket hajtja a 204 lóerős elektromotor, és szükség esetén az első kerekeknél lévő 102 lóerős motor is beszáll a hajtásba, a kombinált teljesítmény 306 lóerő. A Q4 Sportback e-tron ezzel 6,3 másodperc alatt gyorsul százra, de a végsebességét 180 km/óránál korlátozzák.

 

 

 

 

A padlóba épített 82 kilowattórás akkumulátorral elég messzire juthat az Audi elektromos autója, egy feltöltéssel 450 kilométert lehet majd megtenni. A Q4 e-tron és a most megmutatott Sportback változata még csak prototípus, de ehhez nagyon hasonló formában kerül gyártásba jövőre, és az egymotoros, hátsókerék-hajtású alapmodelljének ára 40 ezer euróról indulhat.

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Lépcsőshátú változatban is itt az új Audi A3
Az ötajtós Sportback után lépcsőshátú karosszériával is bemutatta az Audi az A3 új generációját, ami népesebb mezőnybe érkezik.
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár