A Seat után a Cupra is bemutatta az elektromos autóját
Hírek, 2020. július. 9.
AS

A Volkswagen elektromos autóját már gyártják, és az ID.3 után nem sokkal érkezik a Seat-emblémás testvére is, aminek most a sportos Cupra változatát mutatták be.

 

 

Mint a Leon a Golfnak, azt jelenti a Seat el-Born a Volkswagen ID.3-nak, és most megérkezett a spanyol márka elektromos autójának még sportosabb ikertestvére. A Cupra el-Born formája nem meglepetés, de a Seathoz képest feltűnő 20 colos kerekeket, egyedi lökhárítókat és küszöböket kapott.

 

 

A belső térben a Cupra kormánykerekét találjuk a küllők alá helyezett menetmódválasztó gombokkal, a sportosra tömött üléseket Alcantara kárpittal borították, a színek is az önállósodott spanyol márka stílusát tükrözik. A külsőhöz hasonlóan az utastérben is a Cupra rézszínű árnyalatával díszítették a részleteket.

 

 

A Seat-változatban egy 204 lóerős elektromotor hajtja a hátsó kerekeket, ami egy 62 kilowattórás akkumulátorból kapja az energiát. A Cupra-változat teljesítménye nem változott, de az akkumulátora 82 kilowattórás, amiből 77-et lehet felhasználni, ennek egy feltöltésével 500 kilométer körül alakul a hatótávolság.

 

 

A Cupra el-Born teljesítményéről még csak azt tudni, hogy 0-ról 50 km/órára 2,95 másodperc alatt ugrik fel, a bevezetéséhez közelebb ennél több részletet is elárulnak róla. A gyártása ugyanott folyik majd, ahol a két testvére, a Volkswagen ID.3 és a Seat el-Born is készül, az elektromos autók gyártására felkészített zwickaui üzemben.

 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

A Seat bemutatta a Leon negyedik generációját
Az újdonság nemcsak az elődjénél, hanem a testvérének számító nyolcas Golfnál is nagyobb lett, és konnektorról tölthető hibridként is kapható lesz.
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár