A Mercedes-Benz megmutatta a következő S-osztály műszerfalát
Hírek, 2020. július. 12.
AS

Nemsokára érkezik az S-osztály új generációja, és a Mercedes-Benz megmutatta, milyen újdonságokkal találkozunk majd a csúcsmodell műszerfalán.

 

 

A Mercedes-Benz idén mutatja be az S-osztály új generációját, és ennek előzeteseként elárulta, milyen újdonságokra számíthatunk majd az infotainment terén. A jelenlegi modellben is két képernyő került a műszerfalra, az utódjában pedig még több funkciót kezelhetünk érintéssel, a hagyományos gombok száma 27-tel csökkent.

 

 

 

A kormánykerék mögött képernyő mutatja a műszereket, és a Mercedes szerint 3D szemüveg nélkül is térbeli hatást kelt a kép. Kezelni a kormánykerék érintőgombjaival lehet, a szélvédőre pedig hatalmas, 77 colos méretben vetít a head-up display, ami kiterjesztett valóság segítségével mutatja a navigáció útirányát.

 

 

 

A középkonzolon lévő, álló formátumú érintőképernyő 12,8 colos, nagyfelbontású, és minden mást itt lehet vezérelni, még a klímaberendezést is, aminek állandó helye van a kijelző alján. Az alatta lévő sávban kapott helyet az ujjlenyomatolvasó, ezen kívül hang- és arcfelismeréssel azonosítja biztonságosan a vezetőjét az autó.

 

 

 

A hátsó sorban akár három érintőképernyő is lehet, és egyszerűbb lesz tartalmat megosztani a kijelzők közt. A fedélzeti rendszerrel 27 nyelven lehet társalogni, az autóban lévő kamerákkal és okos algoritmussal a testbeszédünket is kitalálja az autó, például a hátsó szélvédőre nézve lehet felhúzni az árnyékoló rolót.

 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Már rendelhető a hétüléses kompakt Mercedes-Benz GLB
A Mercedes-Benz legújabb kompakt modellje a terepjárós formájú GLB, ami a méretei ellenére hétüléses változatban is rendelhető.
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár