A Ford Bronco igazi terepjáróként tért vissza
Hírek, 2020. július. 14.
AS

A kilencvenes évek után visszatér a Ford legendás modellje, és az elődjéhez hasonlóan az új Bronco is igazi terepjáró lesz, amit kétféle karosszériával gyártanak majd.

 

 

 

1966-ban jelent meg a Ford Bronco, ami az egyik legnépszerűbb amerikai terepjárónak számított, az öt generációját harminc éven keresztül gyártották. A Ford már egy ideje tervezi a feltámasztását, és most bemutatta a vadonatúj Broncót, egy igazi terepjárót, aminek a retró stílusú külseje alatt modern technika dolgozik.

 

 

 

 

Az eredeti Bronco csak kétajtós változatban készült, a modern utódjából azonban négyajtós is lesz, ezzel a Jeep Wrangler konkurensévé léphet elő. A 4,41 méter hosszú kétajtós és a 4,81 méter hosszú négyajtós modell teteje több részletben kivehető, és még az ajtókat is le lehet szerelni, amiket méretre szabott táskákba tehetünk.

 

 

 

 

 

A klasszikus stílusú utastérben részben digitális a műszeregység, a középkonzolra alapból 8 colos, felárért 12 colos érintőképernyő kerül, rajta a Ford legújabb infotainment rendszerével. Az okostelefont és a kamerát egy sínre lehet rögzíteni a műszerfalon, és az utastér tisztításához praktikus a padlóba épített lefolyó.

 

 

 

 

 

 

A Bronco motorja a Mustangból ismerős 2,3 literes, turbós négyhengeres 274 lóerővel és 420 Nm nyomatékkal, ami helyett a 2,7 literes biturbó V6-ost lehet kérni 314 lóerővel és 542 Nm nyomatékkal. A váltó alapból hétfokozatú kézi, ahol az első a terepre szánt mászófokozat, felárért tízfokozatú automata is van.

 

 

 

 

 

A Ford kétféle összkerékhajtást, többféle futóművet és abroncsot kínál hozzá, a nagyobb kerekekkel a hasmagasság 21-ről 29,5 centiméterre nő, a gázlómélység 85 centiméter. A Bronco érdekessége, hogy terepen kanyarodáskor az ívbelső kerék fékezésével csökkenti a fordulókört, és önálló kúszófunkciója is van.

 

 

 

 

 

A gyártása 2021-ben kezdődik, és akinek nincs szüksége terepjáróra, de bejön a stílusa, annak Bronco Sport néven egy kisebb szabadidő-autót is bemutatott a Ford.

 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Mustang Mach-E néven jön a Ford elektromos autója
Mustang Mach-E néven mutatta be az elektromos autóját a Ford, az újdonság egy kupéformájú crossover.
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár