Plug-in hibrid változatban is itt a Jeep Compass és Renegade
Hírek, 2020. július. 23.
AS

A Jeep kompakt méretű szabadidő-terepjárói plug-in hibridként is megjelentek, az összkerékhajtású 4xe-ben az első kerekeket benzines, a hátsókat elektromos motor hajtja.

 

 

A Jeep bemutatta az első hibrid autóit, és a konnektorról tölthető Compass 4xe és Renegade 4xe a zöld rendszámot is kiérdemli. Az első kerekeket az 1,3 literes, turbós négyhengeres benzinmotor hajtja 130 vagy 180 lóerős teljesítménnyel, 270 Nm nyomatékkal, a hátsókat pedig egy 60 lóerőre és 250 Nm nyomatékra képes elektromotor forgatja.

 

 

 

 

A kombinált teljesítmény 190 vagy 240 lóerő, az utóbbival a Compass és a Renegade plug-in hibrid változata 7,5 másodperc alatt gyorsul százra, a végsebessége 200 km/óra. Tisztán elektromos módban legfeljebb 130 km/órával haladhat, a 11,4 kilowattórás akkumulátor egy feltöltésével 50 kilométert tehet meg elektromos autóként.

 

 

 

 

A műszeregységbe 7 colos színes kijelző került, ahol a hibrid rendszer működése követhető figyelemmel, a középkonzolon 8,4 colos érintőképernyőt találunk a különböző töltési funkciókhoz. A hibrid és elektromos mód mellett választható Sport üzemmód, illetve az E-Save is, ahol a benzinmotor szinten tartja vagy növeli az akkumulátor töltöttségét.

 

 

 

 

A 4xe modellek terepen is megállják a helyüket, a nagyobb forgatónyomaték révén jobb terepjáróképességekkel rendelkeznek. Mivel a plug-in hibrid rendszerben nem kardán, hanem villanymotor hajtja a hátsó kerekeket, a két tengely teljesen különválasztható, a rájuk jutó nyomaték egymástól függetlenül, hatékonyabban szabályozható.

 

 

 

 

A zöld rendszámos plug-in hibrid Compass és Renegade szeptembertől rendelhető a magyarországi márkakereskedésekben.

 

 

 

 

 

 

 

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár