Szabadidő-terepjáróként is itt az új Ford Bronco
Hírek, 2020. július. 27.
AS

Az igazi terepjáró mellett kompakt méretű szabadidő-autóként is bemutatkozott a Ford Bronco, ami az aszfaltról letérve is megállja a helyét.

 

 

A Ford nagy dobása a Bronco feltámasztása, a legendás típusnevet egy igazi terepjáró kapta, ami mindenben a Jeep Wrangler ellenfele lehet. Az amerikai márka azonban ezzel együtt egy kisebb, személyautósabb modellt is bemutatott, ami a divatos szabadidő-autók konkurense lehet, de azoknál többre képes terepen.

 

 

 

A Bronco Sport stílusa a nagyobb testvérét idézi, de a felépítése és a mérete közelebb áll a szabadidő-autókéhoz, a karosszériája 4,39 méter hosszú, a tengelytávja 2,67 méter. A belső tér berendezése és felszereltsége is az újabb Fordok mintáját követi, az érintőképernyő okostelefon-tükrözésre képes, a váltókart forgótárcsa helyettesíti.

 

 

 

 

A motorkínálat az európai Fordokból ismerős 1,5 literes, háromhengeres turbós benzinmotorral indul, 182 lóerővel és 258 Nm nyomatékkal, ami helyett a kétliteres, turbós négyhengeres választható 248 lóerővel és 373 Nm nyomatékkal. A nyolcfokozatú automata sebességváltó széria, a nagyobb motornál a kézi kapcsolás opciójával.

 

 

 

 

A terepjáró-képességeivel túlmutat a szabadidő-autókon a Bronco Sport, amihez széria az összkerékhajtás. A hasmagassága legalább 19,8 centiméter, de az opcióként rendelhető terepgumikon 22,3 centiméter, ezzel a gázlómélysége is 60 centiméterre növekszik. A különböző terepviszonyokra hétféle üzemmóddal lehet felkészíteni a hajtást.

 

 

 

 

 

A szabadidős célokra számtalan kiegészítővel látták el az autót, rendelhető hozzá tetősátor és kerékpártartó, az utastér tele van praktikus rekeszekkel, a legérdekesebb a csomagtérnél elhelyezett palacknyitó. A Bronco Sport még az idén kapható lesz az Egyesült Államokban, és bár az európai forgalmazásáról nem esett szó, ennek a típusnak van a legtöbb esélye eljutni a piacunkra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

A Ford Bronco igazi terepjáróként tért vissza
A kilencvenes évek után visszatér a Ford legendás modellje, és az elődjéhez hasonlóan az új Bronco is igazi terepjáró lesz, amit kétféle karosszériával gyártanak majd.
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár