A Cadillac első elektromos autója lesz a Lyriq
Hírek, 2020. augusztus. 8.
AS

A Cadillac bemutatta az első elektromos autóját, és a Lyriq a tanulmányautóhoz nagyon hasonló formában kerül majd gyártásba.

 

 

 

 

Konnektorról tölthető autója volt már a Cadillacnek, a néhány éve bemutatott ELR nem volt más, mint a Chevrolet Volt és Opel Ampera kupékarosszériás testvére. A hatótávnövelő hibrid luxuskupé nem vált be, a különleges modellből kevesebb, mint háromezer példányt tudtak eladni két év alatt. A Cadillac ezúttal egy teljesen elektromos hajtású modellt leplezett le.

 

 

 

 

A Lyriq egyelőre tanulmányautó, de ehhez nagyon hasonló formában kerül gyártásba. A méreteit nem árulták el, de a formája a Cadillac legújabb modelljeit idézi. A kerekei 23 colosak, a töltő csatlakozóját a bal első sárvédőn alakították ki, de arra még várnunk kell, hogy kiderüljön, a kamerával helyettesített visszapillantó tükrök és a süllyesztett kilincsek gyártásba kerülnek-e.

 

 

 

 

A műszaki részletekről is szűkszavú a Cadillac közleménye. A meg nem nevezett teljesítményű elektromotor a hátsó kerekeket hajtja, de lesz összkerékhajtású változata is. Azt lehet tudni, hogy a padlóba épített akkumulátora 100 kilowattórás, egy feltöltéssel 480 kilométer a hatótáv, tölteni utcai oszlopról 19 kilowattal, villámtöltő-állomásról 150 kilowattal lehet.

 

 

 

 

 

A belső tér négyszemélyes, az ülések hátoldalát fával borították. Az érintőgombos kormánykerék mögé 33 colos szélesvásznú képernyő került, ami a műszeregység és az infotainment szerepét is ellátja. A hátsó utasok is kaptak egy-egy képernyőt maguk elé, és középre is került egy, amiről a szórakoztatórendszert, az üléseket és a klímát lehet kezelni.

 

 

 

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár