Megújult a Kia Stonic
Hírek, 2020. augusztus. 10.
AS

Nem sokkal a Rio után a Stonic is megújult, a Kia szabadidő-autója 48 voltos mild hibrid rendszerrel frissült fel.

 

 

 

A Rio modellfrissítése után várható volt, hogy a vele azonos alapokra épülő Stonic is megújul. A kiskategóriás szabadidő-autót 2017-ben mutatták be, ezért a dizájnjának még nem volt szüksége nagy változtatásokra. Szinte csak a LED-es fényszórók változtak, a kínálatban újak a 16 colos könnyűfém kerekek, egy szürke és egy kék fényezés, illetve a tetőt már sárgában is lehet kérni.

 

 

 

Műszaki téren a legérdekesebb változás a 48 voltos mild hibrid rendszer megjelenése. A turbós háromhengeres 1.0 T-GDi 100 lóerős változatához opció, a 120 lóerőshöz széria. A hatfokozatú intelligens kézi váltó az elektronikusan mozgatott kuplunggal képes leválasztani a motort a hajtásról, helyette hétfokozatú duplakuplungos automata kérhető. Az alapmotor marad a 84 lóerős 1,2-es.

 

 

 

A műszerfal újdonsága a 7 helyett 8 colos érintőképernyő, ami okostelefon-tükrözésre is képes. A vezetési asszisztensek közt megtaláljuk az automata vészfékezőt kerékpáros- és gyalogosfelismeréssel, a sávtartó és a holttérfigyelő asszisztenst, valamint az adaptív tempomatot és a sávkövető rendszert, amivel 2-es szintű önvezetésre képes a Stonic.

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Megújult formában folytatja a Kia Rio
Itt az idő a Kia Rio ráncfelvarrására, és bár a kisautó formája alig változik, a kínálatba mild hibrid rendszer és újabb vezetéstámogató asszisztensek érkeznek.
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár