Trofeo változatban is megjelent a Maserati Ghibli és Quattroporte
Hírek, 2020. augusztus. 11.
AS

A Levante után a Maserati két szedánja, a Ghibli és a Quattroporte is megjelent a sportos Trofeo változatban, ami a Ferraritól származó motort kap.

 

 

A Maserati szabadidő-autója, a Levante már korábban megjelent Trofeo változatban, most pedig a Ghibli és a Quattroporte csúcsmodellje is bemutatkozott. A két modell a Ferrarinál készülő V8-as motort kapott, ezzel a Ghibli most először lesz elérhető nyolchengeres motorral. A Quattroporte már korábban is kapható volt V8-assal, a GTS-ben 530 lóerővel.

 

 

 

 

A 3,8 literes biturbó V8-as motor teljesítménye 580 lóerő, a legnagyobb nyomatéka 730 Nm, amivel a Ghibli 4,3 másodperc alatt gyorsul százra, a Quattroporte számára 4,5 másodperc kell hozzá. A Levante Trofeo csak azért gyorsabb náluk 4,1 másodperccel, mert összkerékhajtású, míg a két szedánnál a motor a hátsó kerekeket hajtja.

 

 

 

 

A Ghibli és a Quattroporte váltója nyolcfokozatú automata, és a mechanikus önzáró differenciál sem maradt ki, a végsebesség mindkét modellnél 326 km/óra. A Trofeo változat teljesen új hűtőmaszkot és hátsó lámpát, valamint szénszálas anyagból készült légterelőket kap, a könnyűfém kerekek 21 colosak, és a Maserati legújabb infotainment rendszere is a műszerfalra kerül.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár