310 lóerővel érkezik az új Audi S3
Hírek, 2020. augusztus. 13.
AS

Az RS3 érkezésére még várni kell, de az S3-at már bemutatta az Audi az A3 új generációjából, ötajtós és lépcsőshátú karosszériával is.

 

 

 

 

Az A3 új generációjának leleplezése után nem sokkal az Audi bemutatta a sportváltozatot is. Az S3 az elődjéhez hasonlóan kétliteres, turbós négyhengeres motort kap, ami hétfokozatú duplakuplungos váltón keresztül mind a négy kereket hajtja. A teljesítménye nem változott, továbbra is 310 lóerő, de a legnagyobb nyomatéka 380-ról 400 Nm-re nőtt.

 

 

 

 

Az S3 ezzel 4,8 másodperc alatt gyorsul nulláról százra, a végsebessége 250 km/óránál korlátozott. Széria a másfél centivel ültetett sportfutómű, opció az adaptív lengéscsillapítás. A fékrendszert is a nagyobb teljesítményhez igazították, és a kipufogó hangját is, amit az Audi Drive Select segítségével állíthatunk sportosabbra.

 

 

 

 

 

A 4,34 méter hosszú ötajtós és 4,5 méter hosszú lépcsőshátú karosszériával leleplezett S3 nagyobb légbeömlőket és egyedi hűtőmaszkot kap, a könnyűfém kerekek alapból 18 colosak, de akár 19 colosak is lehetnek. A visszapillantó tükörházak alumíniumszínűek, hátul pedig diffúzort és kétoldalt dupla kipufogóvéget találunk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Bemutatkozott az Audi A3 új generációja
A Golf, a Leon és az Octavia után megérkezett a Volkswagen-csoport kompakt modellcsaládjának negyedik tagja.
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár