310 lóerővel érkezik az új Audi S3
Hírek, 2020. augusztus. 13.
AS

Az RS3 érkezésére még várni kell, de az S3-at már bemutatta az Audi az A3 új generációjából, ötajtós és lépcsőshátú karosszériával is.

 

 

 

 

Az A3 új generációjának leleplezése után nem sokkal az Audi bemutatta a sportváltozatot is. Az S3 az elődjéhez hasonlóan kétliteres, turbós négyhengeres motort kap, ami hétfokozatú duplakuplungos váltón keresztül mind a négy kereket hajtja. A teljesítménye nem változott, továbbra is 310 lóerő, de a legnagyobb nyomatéka 380-ról 400 Nm-re nőtt.

 

 

 

 

Az S3 ezzel 4,8 másodperc alatt gyorsul nulláról százra, a végsebessége 250 km/óránál korlátozott. Széria a másfél centivel ültetett sportfutómű, opció az adaptív lengéscsillapítás. A fékrendszert is a nagyobb teljesítményhez igazították, és a kipufogó hangját is, amit az Audi Drive Select segítségével állíthatunk sportosabbra.

 

 

 

 

 

A 4,34 méter hosszú ötajtós és 4,5 méter hosszú lépcsőshátú karosszériával leleplezett S3 nagyobb légbeömlőket és egyedi hűtőmaszkot kap, a könnyűfém kerekek alapból 18 colosak, de akár 19 colosak is lehetnek. A visszapillantó tükörházak alumíniumszínűek, hátul pedig diffúzort és kétoldalt dupla kipufogóvéget találunk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Bemutatkozott az Audi A3 új generációja
A Golf, a Leon és az Octavia után megérkezett a Volkswagen-csoport kompakt modellcsaládjának negyedik tagja.
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár