A BMW új hathengeres plug-in hibridje az 545e
Hírek, 2020. augusztus. 14.
AS

A BMW megújult 5-ös sorozata többféle hibrid hajtással is rendelhető, és a legérdekesebb a turbós hathengeres motorral szerelt, konnektorról tölthető 545e.

 

 

 

Az 5-ös sorozat modellfrissítésével többféle hibrid változatot is bevezetett a BMW. A kínálatban eddig is megtalálható 530e mellé érkezik egy másik, konnektorról is tölthető modell, amit már hathengeres motorral szerelnek.

 

 

 

 

Az X5-ben és a 7-es sorozatban is megjelent hajtásláncot kapja az 545e, amiben a háromliteres, turbós hathengeres benzinmotor teljesítménye 286 lóerő, a sebességváltó nyolcfokozatú automata, amihez még a 109 lóerős villanymotort szerelik.

 

 

 

A BMW 545e kombinált teljesítménye 394 lóerő, a legnagyobb nyomaték 600 Nm, amivel az összkerékhajtású hibridmodell már 4,7 másodperc alatt eléri a százas tempót, a végsebessége 250 km/óránál szabályozott.

 

 

 

A 12 kilowattórás lítiumion akkumulátor feltöltésével 54-57 kilométert lehet megtenni elektromosan, akár 140 km/órás sebességgel is. A csomagtere 530-ról 410 literesre csökkent, és csak lépcsőshátúként rendelhető, de az 530e elérhető kombiként is.

 

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Hibridekkel újult meg a BMW 5-ös sorozat
A BMW alaposan felfrissítette az 5-ös sorozat jelenlegi generációját, ami karakteresebb formát kapott, és a kínálatában többféle hibrid változat is lesz.
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár