Új arcot kapott a Peugeot 3008
Hírek, 2020. szeptember. 1.
AS

A Peugeot 3008 második generációja látványosabb külsőt és nagyobb érintőképernyőt kapott a ráncfelvarrásával.

 

 

 

 

2016-ban jelent meg a Peugeot 3008 második generációja, ami a következő évben az európai év autója díjat is elnyerte. A dizájnja még most sem idejétmúlt, de a francia márkánál úgy döntöttek, hogy még látványosabb külsőt adnak a kompakt méretű crossovernek. A ráncfelvarrással a 208, 2008 és 508 stíluselemei kerültek az autóra.

 

 

 

 

A modellfrissítés legfeltűnőbb része az izgalmas mintájú hűtőmaszk, ami a fényszórók alá is kiterjeszkedik. A típusjelzést az újabb Peugeot modellek mintájára az orrára írták, és új a szériában LED-es fényszóró is a függőleges menetfényekkel. A hátsó nézet kevesebbet változott, a hármas osztású hátsó lámpák vékony fénycsíkjai újak.

 

 

 

 

A kínálat újdonsága a Black Pack, ahol a karosszériát fekete betétek teszik egyedivé, de újabb árnyalatok és akár 19 colos kerekek közt is lehet válogatni. Az utastérhez újabb fabetétet terveztek, a színes képernyős műszeregység jobb kontrasztú lett, a középső érintőképernyő átmérője pedig 8-ról 10 colra nőtt.

 

 

 

 

A kínálat az 1,2 literes, 130 lóerős, turbós háromhengeres benzinmotorral indul, hatfokozatú kézi vagy nyolcfokozatú automata váltóval, az 1,6 literes, 180 lóerős, turbós négyhengeres csak automatával készül. A dízelek közül csak az 1,5 literes, 130 lóerős négyhengeres maradt meg, amit manuális és automata váltóval is lehet rendelni.

 

 

 

 

A 3008-ból továbbra is kétféle plug-in hibrid változat készül. Az elsőkerék-hajtású Hybrid az 1,6 literes benzinmotor 180 lóerős változatát és egy 110 lóerős elektromotort kap, míg az összkerékhajtású Hybrid4-ben a benzinmotor már 200 lóerőre képes, és még egy 112 lóerős elektromotor kerül a hátsó kerekekhez, így a kombinált teljesítmény 300 lóerő. A hibridmodell 13,2 kilowattórás akkumulátoráról 56-59 kilométert lehet megtenni tisztán elektromosan.

 

 

 

 

A 3008-hoz eddig is sokféle vezetési asszisztenst kínált a Peugeot, ezek sora az 508-ban megismert éjjellátóval bővült, ami a digitális műszeregységre vetíti a sötétben érzékelt gyalogosok és állatok képét.

 

 

 

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Frissített formában folytatja a Peugeot 308
A Peugeot részleteiben frissítette a 308-ast, amely mostantól modernebb műszerfallal és egyszerűbb kínálattal kapható.
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár