Bemutatkozott a vadonatúj Rolls-Royce Ghost
Hírek, 2020. szeptember. 4.
AS

A Rolls-Royce kisebbik luxusautója a márka történetének legsikeresebb modellje, a Ghost most bemutatott új generációja pedig mindenben felülmúlja az elődjét.

 

 

 

2009-ben jelent meg a Ghost előző generációja, ami a Rolls-Royce történetének legnagyobb számban eladott típusa lett, most pedig leleplezték a vadonatúj modellt, ami csak a Spirit of Ecstasy emblémát tartotta meg az elődjétől. Az újdonság már nem a BMW 7-es sorozatára épül, hanem ugyanarra a csupa alumínium platformra, ami a nagyobb Phantom és Cullinan alapját is adja.

 

 

 

A hatalmas Phantom mellett a Ghost a Rolls-Royce kisebbik modellje, de ez is a luxusautók közé sorolható, az újdonság pedig nagyobb is lett az elődjénél. Az 5,55 méter hosszú, 1,98 méter széles és 1,57 méter magas karosszéria kilenc centivel hosszabb és három centivel szélesebb a korábbinál, a tengelytávolság 3,3 méter.

 

 

 

Az új Ghost dizájnja az elődjénél letisztultabb, a szögletes fényszórók és a Rolls-Royce jellegzetes hűtőmaszkja jobban a karosszériába simul, az utóbbi pedig háttérvilágítást kapott. A márka ehhez a modellhez is elérhetővé tette az elektromosan nyíló és csukódó ajtókat, amelyeket gombnyomásra kezelhetünk.

 

 

 

Rolls-Royce-hagyomány az ajtóból előhúzható esernyő, és már ez a modell is elkápráztathat a csillagoségbolt-tetőkárpitjával. A belső teret minimalista stílusban tervezték, a műszerfalba simuló infotainment képernyővel, a 18 hangszórós hifi fém hangszórórácsaival és az első utas előtt 850 apró LED-ből álló hangulatfénnyel.

 

 

 

A Phantomhoz hasonlóan a Ghost motorja is a 6,75 literes, dupla turbós V12-es, ami 571 lóerős teljesítményre képes, és a maximum 850 Nm nyomatékát már 1600/perc fordulatszámon leadja. 4,8 másodperc alatt gyorsul százra, a végsebesség 250 km/óra. A nyolcfokozatú automata sebességváltó a navigáció adatait is felhasználja a fokozatok választásához.

 

 

 

 

Széria a légrugózás, a futóművet kamerás rendszerrel igazítja az útminőséghez, a manőverezést pedig hátsókerék-kormányzás könnyíti meg. A 600 méterre világító lézeres fényszórótól az éjjellátón és az önállóan parkoló asszisztensen át a szinte önvezető rendszerig minden modern extrát megkaphat a Rolls-Royce eddigi legfejlettebb autója.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár