A Suzuki hibrid kombija lesz a Swace
Hírek, 2020. szeptember. 15.
AS

Újabb kategóriában jelenik meg a Suzuki: a Swace egy alsó-középkategóriás hibrid kombi lesz, valójában a Toyota Corolla Touring Sports ikertestvére.

 

 

A Suzuki és a Toyota együttműködésének első eredménye volt a plug-in hibrid Across, ami a RAV4-ből készült, és most itt a két japán gyártó újabb közös munkája, a hibrid Swace, ami tulajdonképpen a Toyota Corolla Touring Sports átemblémázott változata. A Baleno óta nem volt kombija a Suzukinak, nagyon hiányzott már a kínálatból egy tágas családi autó.

 

 

 

Míg az Across más arcot kapott, mint a RAV4, addig a Swace nem tér el nagyon a Corolla formájától, csak a fényszórók közti maszkot és az első lökhárítót alakították át. A méretei is ugyanazok, a hossza 4,66 méter, a szélessége 1,79 méter, a magassága 1,46 méter, a tengelytáv 2,7 méteres. Az 596 literes csomagtartót 1606 literig lehet bővíteni.

 

 

 

A Swace csakis hibrid hajtással lesz kapható, ami a Priusból ismerős 122 lóerős rendszer az 1,8 literes, 98 lóerős benzinmotorral és egy 72 lóerős elektromotorral. A 3,6 kilowattórás akkumulátorral szerelt, 1400 kilogrammos hibrid Suzukinak 4,5 l/100 km az átlagos fogyasztása, 11,1 másodperc alatt gyorsul százra és 180 km/óra a végsebessége.

 

 

 

 

 

Az utastér berendezése is megegyezik a Toyotával, így a középkonzolra 8 colos érintőképernyő kerül, ezen kívül LED-es fényszóró, adaptív tempomat, sávtartó rendszer, parkoló asszisztens és vezeték nélküli mobiltöltő is lesz benne. A Swace forgalmazása már az idei év végén vagy a jövő év elején elkezdődhet, de az ára még nem derült ki.

 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

A Suzuki plug-in hibrid szabadidő-autója az Across
Megjelent a Toyotával kötött együttműködés eredménye, elsőként a konnektorról tölthető hibrid RAV4-et vette a saját nevére a Suzuki.
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár