A Suzuki hibrid kombija lesz a Swace
Hírek, 2020. szeptember. 15.
AS

Újabb kategóriában jelenik meg a Suzuki: a Swace egy alsó-középkategóriás hibrid kombi lesz, valójában a Toyota Corolla Touring Sports ikertestvére.

 

 

A Suzuki és a Toyota együttműködésének első eredménye volt a plug-in hibrid Across, ami a RAV4-ből készült, és most itt a két japán gyártó újabb közös munkája, a hibrid Swace, ami tulajdonképpen a Toyota Corolla Touring Sports átemblémázott változata. A Baleno óta nem volt kombija a Suzukinak, nagyon hiányzott már a kínálatból egy tágas családi autó.

 

 

 

Míg az Across más arcot kapott, mint a RAV4, addig a Swace nem tér el nagyon a Corolla formájától, csak a fényszórók közti maszkot és az első lökhárítót alakították át. A méretei is ugyanazok, a hossza 4,66 méter, a szélessége 1,79 méter, a magassága 1,46 méter, a tengelytáv 2,7 méteres. Az 596 literes csomagtartót 1606 literig lehet bővíteni.

 

 

 

A Swace csakis hibrid hajtással lesz kapható, ami a Priusból ismerős 122 lóerős rendszer az 1,8 literes, 98 lóerős benzinmotorral és egy 72 lóerős elektromotorral. A 3,6 kilowattórás akkumulátorral szerelt, 1400 kilogrammos hibrid Suzukinak 4,5 l/100 km az átlagos fogyasztása, 11,1 másodperc alatt gyorsul százra és 180 km/óra a végsebessége.

 

 

 

 

 

Az utastér berendezése is megegyezik a Toyotával, így a középkonzolra 8 colos érintőképernyő kerül, ezen kívül LED-es fényszóró, adaptív tempomat, sávtartó rendszer, parkoló asszisztens és vezeték nélküli mobiltöltő is lesz benne. A Swace forgalmazása már az idei év végén vagy a jövő év elején elkezdődhet, de az ára még nem derült ki.

 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

A Suzuki plug-in hibrid szabadidő-autója az Across
Megjelent a Toyotával kötött együttműködés eredménye, elsőként a konnektorról tölthető hibrid RAV4-et vette a saját nevére a Suzuki.
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár