A Nissan legújabb sportautója lesz a Z Proto
Hírek, 2020. szeptember. 16.
AS

Sportautót mutatott be a Nissan, és a 370Z utódjának szánt hathengeres Z Proto a klasszikus recept szerint készült.


 

 

A Nissan újdonsága egy hagyományos recept szerint épült sportautó, ami a 370Z utódja lesz a kínálatban. A hátulján a Fairlady Z felirat olvasható, és ennek a Datsun néven kínált ősét eleveníti fel a Z Proto, ami nem is tanulmányautó, hanem egy olyan prototípus, ami akár ebben a formában gyártásba kerülhetne.

 

 

 

 

A formájával és a részleteivel, a kereknek látszó fényszóróival is a 240Z-nek állít emléket, de a széles hátsó lámpák már a 300ZX-et elevenítik fel, a szögletes hűtőmaszk a 350Z-ről is származhatna. Az újdonság ezzel a Nissan-sportautók minden nemzedékéből továbbvisz valamit, és egyszerűen fantasztikusan néz ki.

 

 

 

 

 

 

 

Klasszikus sportautót adnak ki a méretei is, a hosszú motorháztetős karosszéria 4,38 méter hosszú, 1,85 méter széles és 1,31 méter magas, a kerekek 19 colosak. A kétüléses utastérben a klasszikus vonalú műszerfalon 12,3 colos kijelző mutatja a számlapokat, középre nagyméretű érintőképernyős infotainment került.

 

 

 

 

 

 

A műszaki tartalmáról még nem sokat árultak el, de az biztos, hogy a biturbó V6-os motorja hatfokozatú kézi váltón keresztül hajtja a hátsó kerekeket. A szívómotoros 370Z-hez képest az Infiniti Q60-ban is dolgozó 3 literes biturbó V6-os kerülhet bele, ami 405 lóerős teljesítményre és 475 Nm nyomatékra képes.

 

 

 

 

Japánban és az Egyesült Államokban biztosan kapható lesz az új Z, de a hivatalos európai forgalmazását nem tervezi a Nissan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

A Nissan vadonatúj elektromos crossovere az Ariya
A Qashqai és a Leaf legjobb tulajdonságait egyesíti magában a Nissan elektromos crossovere, az Ariya, aminek a sorozatgyártású változata ígéretes paraméterekkel érkezik.
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár