A Nissan legújabb sportautója lesz a Z Proto
Hírek, 2020. szeptember. 16.
AS

Sportautót mutatott be a Nissan, és a 370Z utódjának szánt hathengeres Z Proto a klasszikus recept szerint készült.


 

 

A Nissan újdonsága egy hagyományos recept szerint épült sportautó, ami a 370Z utódja lesz a kínálatban. A hátulján a Fairlady Z felirat olvasható, és ennek a Datsun néven kínált ősét eleveníti fel a Z Proto, ami nem is tanulmányautó, hanem egy olyan prototípus, ami akár ebben a formában gyártásba kerülhetne.

 

 

 

 

A formájával és a részleteivel, a kereknek látszó fényszóróival is a 240Z-nek állít emléket, de a széles hátsó lámpák már a 300ZX-et elevenítik fel, a szögletes hűtőmaszk a 350Z-ről is származhatna. Az újdonság ezzel a Nissan-sportautók minden nemzedékéből továbbvisz valamit, és egyszerűen fantasztikusan néz ki.

 

 

 

 

 

 

 

Klasszikus sportautót adnak ki a méretei is, a hosszú motorháztetős karosszéria 4,38 méter hosszú, 1,85 méter széles és 1,31 méter magas, a kerekek 19 colosak. A kétüléses utastérben a klasszikus vonalú műszerfalon 12,3 colos kijelző mutatja a számlapokat, középre nagyméretű érintőképernyős infotainment került.

 

 

 

 

 

 

A műszaki tartalmáról még nem sokat árultak el, de az biztos, hogy a biturbó V6-os motorja hatfokozatú kézi váltón keresztül hajtja a hátsó kerekeket. A szívómotoros 370Z-hez képest az Infiniti Q60-ban is dolgozó 3 literes biturbó V6-os kerülhet bele, ami 405 lóerős teljesítményre és 475 Nm nyomatékra képes.

 

 

 

 

Japánban és az Egyesült Államokban biztosan kapható lesz az új Z, de a hivatalos európai forgalmazását nem tervezi a Nissan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

A Nissan vadonatúj elektromos crossovere az Ariya
A Qashqai és a Leaf legjobb tulajdonságait egyesíti magában a Nissan elektromos crossovere, az Ariya, aminek a sorozatgyártású változata ígéretes paraméterekkel érkezik.
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár