Hatalmas hűtőmaszkkal és még több lóerővel jön a BMW M3 és M4
Hírek, 2020. szeptember. 24.
AS

Feltűnő külsővel érkezik a BMW két sportmodellje, a lépcsőshátú M3 és az M4 Coupé minden eddiginél erősebb motort is kapott.

 

 

 

Egyszerre mutatta be két sportmodelljét a BMW, és az M4 Coupé mellett meglepetésre a lépcsőshátú M3 is megkapta a 4-es sorozaton látott feltűnő, álló formátumú hűtőmaszkot. A szélesebb kerékjáratok, a szénszálas tető és a négy kipufogóvég mellett a hangsúlyos maszk és a hozzá igazított motorháztető is egyed arcot adnak az M3-nak és az M4-nek.

 

 

 

 

A kerekek elöl 18, hátul 19 colosak, Competition esetén egy mérettel nagyobbak, mögöttük a féknyergek alapból kékek, felárért feketék vagy vörösek lehetnek, az opciós kerámiafékeket pedig aranyszínű nyergek jelzik. A BMW három új színt is kikevert, ezek a Sao Paulo sárga, a Toronto vörös és az Isle of Man zöld.

 

 

 

 

A motorházfedél alá egy újonnan fejlesztett háromliteres, dupla turbós, soros hathengeres motor került, ami az X3 és X4 M-ben jelent meg. Az alapmodellben a váltó hatfokozatú kézi, és csak a hátsó kerekek hajtottak, a 480 lóerőre és 550 Nm nyomatékra képes M3 és M4 Coupé egyaránt 4,2 másodperc alatt éri el a száz km/órát.

 

 

 

 

Megjelent a Competition változat is, aminek a teljesítménye 510 lóerő, a nyomatéka 650 Nm, és széria hozzá a nyolcfokozatú automata váltó, ezzel a százas sprint ideje 3,9 másodpercre csökken. A végsebessége mindegyik modellnek 250 km/óra, de az M Driver’s csomag megrendelésével 280 km/órára tolható ki.

 

 

 

 

 

Jövő nyáron opcióként az összkerékhajtás is elérhető lesz a Competition modellekhez, aminek hátsó- és négykerék-hajtású módja is van. Széria a változó lengéscsillapítás, többféle üzemmódba lehet állítani a kipörgésgátlót, a kormányzást, a fékrendszert és a kipufogó hangját. Zárt pályán kamerára lehet venni a kört és mérni a köridőt is.

 

 

 

 

Opció a lézeres fényszóró, a bőrülések most először szellőztethetők, rendelhető szénszálas kagylóülés is, ami a többpontos övek használatát is lehetővé teszi. Az M3 és M4 jövő márciusban kerül a kereskedésekbe, és hamarosan tovább bővül a kínálat, jön a kabrió és a Gran Coupé, és most elsőként kombi is lesz az M3-ból.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Megújult a BMW M5
Az 5-ös sorozat modellfrissítése után a BMW megmutatta a ráncfelvarrott változatot az M5-ből is, ami erősebb nem, de vonzóbb lett.
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár