A Dacia első elektromos autója lesz a Spring
Hírek, 2020. október. 16.
AS

A Dacia Spring a piac legolcsóbb elektromos autója lesz, a magyarországi ára 6,5 millió forinttól indul, állami támogatással 4 millióra mérsékelhető.

 

 

 

 

A Spring egy városi crossover, 3,73 méter hosszú, 1,62 méter széles, 1,51 méter magas, a csomagtartója 300 literes. Az elektromotorja 45 lóerős, 125 Nm a nyomatéka, a végsebessége 125 km/h. A 26,8 kilowattórás akkumulátorral 225 kilométert, városban akár 295 kilométert tehet meg egy feltöltéssel. A töltése otthoni konnektorról 14 órát vesz igénybe, de 30 kilowattos villámtöltéssel csak egy óra.

 

 

 

 

 

 

Az első példányok car sharing szolgáltatókhoz kerülnek 2021 tavaszán, a vevők jövő októberben juthatnak hozzá. A magyar importőr már felvesz megrendeléseket, az első száz darab látatlanban négy óra alatt fogyott el, pár nap alatt már háromszázan fizettek előleget. A végleges felszereltséget jövő tavaszra dolgozzák ki.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Modern technikával jön az új Dacia Sandero és Logan
A Dacia bemutatta a Sandero és a Logan harmadik generációját, ami formásabb külsővel, modern technikával és gazdagabb felszereltséggel érkezik.
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár