A Dacia első elektromos autója lesz a Spring
Hírek, 2020. október. 16.
AS

A Dacia Spring a piac legolcsóbb elektromos autója lesz, a magyarországi ára 6,5 millió forinttól indul, állami támogatással 4 millióra mérsékelhető.

 

 

 

 

A Spring egy városi crossover, 3,73 méter hosszú, 1,62 méter széles, 1,51 méter magas, a csomagtartója 300 literes. Az elektromotorja 45 lóerős, 125 Nm a nyomatéka, a végsebessége 125 km/h. A 26,8 kilowattórás akkumulátorral 225 kilométert, városban akár 295 kilométert tehet meg egy feltöltéssel. A töltése otthoni konnektorról 14 órát vesz igénybe, de 30 kilowattos villámtöltéssel csak egy óra.

 

 

 

 

 

 

Az első példányok car sharing szolgáltatókhoz kerülnek 2021 tavaszán, a vevők jövő októberben juthatnak hozzá. A magyar importőr már felvesz megrendeléseket, az első száz darab látatlanban négy óra alatt fogyott el, pár nap alatt már háromszázan fizettek előleget. A végleges felszereltséget jövő tavaszra dolgozzák ki.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Modern technikával jön az új Dacia Sandero és Logan
A Dacia bemutatta a Sandero és a Logan harmadik generációját, ami formásabb külsővel, modern technikával és gazdagabb felszereltséggel érkezik.
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár