Jövőre elektromos crossover lesz a Renault Megane
Hírek, 2020. október. 16.
AS

Megane eVision néven mutatta be legújabb tanulmányautóját a Renault, és az elektromos hajtású kompakt crossover jövőre gyártásba is kerül.

 

 

 

 

A Renault egy elektromos crossover tanulmányát mutatta be, és a Megane eVision jövőre gyártásba is kerül. Az újdonság nem a jelenlegi Megane utódja lesz, hanem annak a kínálatát egészíti ki egy tisztán elektromos autóval. A padlólemeze ugyanaz a moduláris platform, ami a nemrég bemutatott Nissan Ariya alapját is adja.

 

 

 

 

4,21 méter hosszú, 1,8 méter széles és 1,51 méter magas a Megane eVision, ami 15 centivel rövidebb, mint a jelenlegi ötajtós Megane, de ahhoz hasonlóan tágas lesz, ami a 2,7 méteres tengelytáv mellett annak is köszönhető, hogy a Renault szerint a piac legvékonyabb akkumulátorcsomagja kerül a padlójába.

 

 

 

 

 

Az akkumulátor 60 kilowattórás, amivel átlagosan 450 kilométer a hatótáv, de városban 500 kilométert is lehet menni egy feltöltéssel, a villámtöltés akár 130 kilowattal is lehetséges lesz. Az elektromotorja 217 lóerőre és 300 Nm-re képes, és az első kerekeket hajtja, amivel az 1,65 tonnás Megane nyolc másodperc alatt gyorsul százra.

 

 

 

A Renault szerint a tanulmányautó 95 százalékban egyezik azzal a modellel, ami egy év múlva, 2021 végén kerül gyártásba.

 

 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

A Nissan vadonatúj elektromos crossovere az Ariya
A Qashqai és a Leaf legjobb tulajdonságait egyesíti magában a Nissan elektromos crossovere, az Ariya, aminek a sorozatgyártású változata ígéretes paraméterekkel érkezik.
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár