Jövőre elektromos crossover lesz a Renault Megane
Hírek, 2020. október. 16.
AS

Megane eVision néven mutatta be legújabb tanulmányautóját a Renault, és az elektromos hajtású kompakt crossover jövőre gyártásba is kerül.

 

 

 

 

A Renault egy elektromos crossover tanulmányát mutatta be, és a Megane eVision jövőre gyártásba is kerül. Az újdonság nem a jelenlegi Megane utódja lesz, hanem annak a kínálatát egészíti ki egy tisztán elektromos autóval. A padlólemeze ugyanaz a moduláris platform, ami a nemrég bemutatott Nissan Ariya alapját is adja.

 

 

 

 

4,21 méter hosszú, 1,8 méter széles és 1,51 méter magas a Megane eVision, ami 15 centivel rövidebb, mint a jelenlegi ötajtós Megane, de ahhoz hasonlóan tágas lesz, ami a 2,7 méteres tengelytáv mellett annak is köszönhető, hogy a Renault szerint a piac legvékonyabb akkumulátorcsomagja kerül a padlójába.

 

 

 

 

 

Az akkumulátor 60 kilowattórás, amivel átlagosan 450 kilométer a hatótáv, de városban 500 kilométert is lehet menni egy feltöltéssel, a villámtöltés akár 130 kilowattal is lehetséges lesz. Az elektromotorja 217 lóerőre és 300 Nm-re képes, és az első kerekeket hajtja, amivel az 1,65 tonnás Megane nyolc másodperc alatt gyorsul százra.

 

 

 

A Renault szerint a tanulmányautó 95 százalékban egyezik azzal a modellel, ami egy év múlva, 2021 végén kerül gyártásba.

 

 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

A Nissan vadonatúj elektromos crossovere az Ariya
A Qashqai és a Leaf legjobb tulajdonságait egyesíti magában a Nissan elektromos crossovere, az Ariya, aminek a sorozatgyártású változata ígéretes paraméterekkel érkezik.
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár