Megújult a Fiat Tipo, szabadidős Cross változata is lesz
Hírek, 2020. október. 27.
AS

A Fiat felfrissítette a kompakt autóját, a Tipo új arcot és modernebb belsőt kapott, a kínálatba háromhengeres motor és szabadidős Cross változat is érkezik.

 

 

2016-ban jelent meg a Tipo, elsőként négyajtós lépcsőshátú karosszériával, aztán egy évvel később az ötajtós ferdehátú és a kombi is megérkezett. A Fiat ezzel a modellel tért vissza a kompakt autók közé, de már nem feltétlen a legjobb akart lenni, hanem a legolcsóbb, és ez sikerült is a kedvező áron kínált Tipónak.

 

 

 

 

A bemutatása után négy évvel elérkezett az idő a Tipo modellfrissítésére. A Fiat kompaktja új hűtőmaszkot és lökhárítót, valamint immár teljesen LED-es fényszórókat kapott, amivel ismerős, mégis modernebb arca lett az autónak. A korábbi embléma helyére FIAT logó került, és a hátsó lámpák is LED-esek lettek.

 

 

 

 

A kínálat újdonsága a divatos Tipo Cross, aminek az ötajtós modell adja az alapját. A szabadidős változat is elsőkerék-hajtású, de a futóművét négy centivel emelték meg, ami rosszabb útra is alkalmassá teheti. A Cross ezen kívül egyedi lökhárítókat és küszöböket, tetősíneket és fényezetlen fekete kerékjárati íveket kapott.

 

 

 

 

A belső tér igényesebb lett, új a kormánykerék és a váltógomb, a műszereket 7 colos színes képernyő mutatja. A középen lévő érintőképernyő 10,25 colos szélesvásznú is lehet, a Fiat legújabb infotainment rendszerével, Android Auto és Apple CarPlay okostelefon-tükrözéssel. Az extrák közé kulcsnélküli indítás és vezeték nélküli mobiltöltés került.

 

 

 

A motorkínálat is változott, a korábbi 1,4 literes, 95 és 120 lóerős négyhengeres már nem elérhető, az egyetlen benzines a Fiat új ezer köbcentis, turbós háromhengerese 100 lóerővel és 190 Nm-rel. Az olasz márka nem hagyja el a dízeleket sem, a Multijet motor kérhető 95 lóerővel, és 120 helyett 130 lóerővel is.

 

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Elektromos autóként itt az új generációs Fiat 500
Elektromos autóként, ígéretes hatótávval érkezik a Fiat 500 új generációja, amit a vászontetős kabrió után keménytetős változatban is bemutatott az olasz gyártó.
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár