Drift móddal érkezik az új Volkswagen Golf R
Hírek, 2020. november. 10.
AS

Az új GTI után még erősebb változatot mutatott be a nyolcas Golfból a Volkswagen, az összkerékhajtású Golf R-nek drift módja is lesz.

 

 

 

A Volkswagen a nyolcadik generációs Golfból már bemutatta a GTI és annak Clubsport változatát, most pedig itt az abszolút csúcsmodell, az új Golf R. Az elődjéhez hasonlóan ezt is a kétliteres, turbós négyhengeres benzinmotorral szerelték, ami ezúttal 320 lóerős teljesítmény és 420 Nm nyomaték leadására képes.

 

 

 

Az összkerékhajtással és a hétfokozatú DSG váltóval a Golf R nulláról százra 4,7 másodperc alatt sprintel, és 250 km/óra a végsebessége, amit a Performance csomaggal 270-ig lehet kitolni. A Volkswagen szerint a Nürburgringen is gyorsabb lett a Golf R, az elődjénél 17 másodperccel hamarabb, 7 perc 53 másodperc alatt ér körbe.

 

 

 

Az elődjéhez képest két centivel leültették és teljesen áttervezték a futóművét, aminek a geometriáját is megváltoztatták, hogy a Golf R ne csak egyenesben, hanem a kanyarokban is gyors legyen. A különféle választható üzemmódok közt van drift mód is, amikor a négykerék-hajtás több nyomatékot juttat a hátsó kerekekre.

 

 

 

 

Az összes Golf közül az R lett a legdögösebb a nagy légbeömlőkkel, a méretes hátsó szárnnyal és a legalább 18 colos, de akár 19 colos kerekekkel, az utastérben jobb fogású kormánykerekeket és kék cérnával varrt sportüléseket találni. A négy kipufogóvég mögé pedig felárért jobb hangú Akrapovic kipufogórendszer kerül.

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Megjelent az új Volkswagen Golf GTI
A Volkswagen bemutatta a vadonatúj Golf GTI-t, és vele együtt a dízel GTD és a konnektorról tölthető hibrid GTE is megjelent.
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár