Felfrissült a Hyundai Kona Electric
Hírek, 2020. november. 11.
AS

A Hyundai bemutatta az elektromos hajtású Kona megújult kiadását, aminek a formája továbbra is különbözik a többi változatétól.

 

 

 

2017-ben jelent meg a Hyundai kisebb crossovere, a Kona, ami idén kapta meg az időszerű ráncfelvarrását. Az elektromos változata eddig is különbözött a többitől abban, hogy egyedi, hűtőmaszk nélküli orrot kapott, és ez a frissítés után sem lesz másként. Most megmutatták, milyen lesz az új Kona Electric.

 

 

 

 

A különc stílusú crossover hűtőmaszk nélküli orra áramvonalasabb formájú lett, új LED-es nappali menetfényekkel és alatta a fényszórókkal. Az elektromos töltő csatlakozója továbbra is az orrán található egy kis ajtó mögött. A Kona többi változatával összhangban a hátsó lámpák és a lökhárítók formája is megváltozott.

 

 

 

 

A belső térben nem olyan feltűnő a változás, de a Hyundai jobb minőségű anyagokat ígér. A kormánykerék mögött feltűnhet a 10,25 colos színes képernyős műszeregység, középre pedig felárért egy szintén 10,25 colos érintőképernyő kerül. Az alapmodellbe nem ez, hanem egy 8 colos kijelző jut, egy collal nagyobb, mint eddig.

 

 

 

A Hyundai a vezetéstámogató rendszereket is továbbfejlesztette, így a már meglévő, dugóban is araszoló adaptív tempomat mellett a sávtartó már a sáv közepén tartja az autót, az autonóm vészfékező a kerékpárosokat is felismeri, kiszálláskor a közeledő járművekre és a hátsó ülésen „felejtett” utasokra is figyelmeztet az autó.

 

 

 

 

A Kona Electric hajtáslánca nem változott, de nem is volt rá szüksége. Az alapmodell 136 lóerős, az akkumulátora 39 kilowattórás, amivel 305 kilométert tehet meg egy feltöltéssel, míg a 204 lóerős modell 64 kilowattórás akkumulátort kap, és ezzel 484 kilométer a hatótávja. Az elektromos Kona idéntől a Hyundai csehországi gyárában is készül.

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Megújult és sportos változatot kapott a Hyundai Kona
A bemutatása után három évvel átszabta a kisebbik crossoverét a Hyundai, és a Kona nemcsak friss külsőt és több extrát, de egy sportos változatot is kapott.
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár