Felfrissült a Hyundai Kona Electric
Hírek, 2020. november. 11.
AS

A Hyundai bemutatta az elektromos hajtású Kona megújult kiadását, aminek a formája továbbra is különbözik a többi változatétól.

 

 

 

2017-ben jelent meg a Hyundai kisebb crossovere, a Kona, ami idén kapta meg az időszerű ráncfelvarrását. Az elektromos változata eddig is különbözött a többitől abban, hogy egyedi, hűtőmaszk nélküli orrot kapott, és ez a frissítés után sem lesz másként. Most megmutatták, milyen lesz az új Kona Electric.

 

 

 

 

A különc stílusú crossover hűtőmaszk nélküli orra áramvonalasabb formájú lett, új LED-es nappali menetfényekkel és alatta a fényszórókkal. Az elektromos töltő csatlakozója továbbra is az orrán található egy kis ajtó mögött. A Kona többi változatával összhangban a hátsó lámpák és a lökhárítók formája is megváltozott.

 

 

 

 

A belső térben nem olyan feltűnő a változás, de a Hyundai jobb minőségű anyagokat ígér. A kormánykerék mögött feltűnhet a 10,25 colos színes képernyős műszeregység, középre pedig felárért egy szintén 10,25 colos érintőképernyő kerül. Az alapmodellbe nem ez, hanem egy 8 colos kijelző jut, egy collal nagyobb, mint eddig.

 

 

 

A Hyundai a vezetéstámogató rendszereket is továbbfejlesztette, így a már meglévő, dugóban is araszoló adaptív tempomat mellett a sávtartó már a sáv közepén tartja az autót, az autonóm vészfékező a kerékpárosokat is felismeri, kiszálláskor a közeledő járművekre és a hátsó ülésen „felejtett” utasokra is figyelmeztet az autó.

 

 

 

 

A Kona Electric hajtáslánca nem változott, de nem is volt rá szüksége. Az alapmodell 136 lóerős, az akkumulátora 39 kilowattórás, amivel 305 kilométert tehet meg egy feltöltéssel, míg a 204 lóerős modell 64 kilowattórás akkumulátort kap, és ezzel 484 kilométer a hatótávja. Az elektromos Kona idéntől a Hyundai csehországi gyárában is készül.

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Megújult és sportos változatot kapott a Hyundai Kona
A bemutatása után három évvel átszabta a kisebbik crossoverét a Hyundai, és a Kona nemcsak friss külsőt és több extrát, de egy sportos változatot is kapott.
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár