Hibridként is megjelent a Ford Kuga
Hírek, 2020. november. 17.
AS

A mild hibrid és a zöld rendszámos plug-in hibrid után a Ford bemutatta a Kuga hibrid változatát, ami a dízelek alternatívája lehet.

 

 

A Ford úgy tervezte meg a Kuga új generációját, hogy mind a háromféle hibrid hajtást megkapja, ezért a mild hibrid és a zöld rendszámos plug-in hibrid után most a hagyományos hibrid modell is megjelent. A technika a RAV4-éhez hasonló, és éppen a Toyota konkurense lesz vele a Ford.

 

 

A 2,5 literes, négyhengeres benzines szívómotor és az elektromotor együttesen 190 lóerős teljesítményre képes, amivel a Kuga Hybrid 9,1 másodperc alatt gyorsul százra, és a Toyotához hasonlóan 180 km/óránál korlátozták a sebességét.

 

 

A Fordnál kiemelték: a fokozatmentes erőátvitelt úgy programozták, hogy a hagyományos automata váltókhoz hasonlóan változtassa a fordulatszámot, így természetesebb legyen a vezetés élménye. A Kuga egyes piacokon összkerékhajtással is rendelhető lesz.

 

 

A hibrid rendszer akkumulátora 1,1 kilowattórás, a Kuga Hybrid átlagos fogyasztása pedig 5,4 liter száz kilométeren, ami az 54 literes üzemanyagtankkal éppen 1000 kilométeres hatótávot jelent. A modell ST Line és Vignale változatban is kapható lesz.

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Sportváltozatban is megjelent a Ford Puma
A Fiesta után a Puma is elkészült a sportos ST változatban, ugyanazzal a motorral, amit a kisautóban is kedveltünk.
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár