Hibridként is megjelent a Ford Kuga
Hírek, 2020. november. 17.
AS

A mild hibrid és a zöld rendszámos plug-in hibrid után a Ford bemutatta a Kuga hibrid változatát, ami a dízelek alternatívája lehet.

 

 

A Ford úgy tervezte meg a Kuga új generációját, hogy mind a háromféle hibrid hajtást megkapja, ezért a mild hibrid és a zöld rendszámos plug-in hibrid után most a hagyományos hibrid modell is megjelent. A technika a RAV4-éhez hasonló, és éppen a Toyota konkurense lesz vele a Ford.

 

 

A 2,5 literes, négyhengeres benzines szívómotor és az elektromotor együttesen 190 lóerős teljesítményre képes, amivel a Kuga Hybrid 9,1 másodperc alatt gyorsul százra, és a Toyotához hasonlóan 180 km/óránál korlátozták a sebességét.

 

 

A Fordnál kiemelték: a fokozatmentes erőátvitelt úgy programozták, hogy a hagyományos automata váltókhoz hasonlóan változtassa a fordulatszámot, így természetesebb legyen a vezetés élménye. A Kuga egyes piacokon összkerékhajtással is rendelhető lesz.

 

 

A hibrid rendszer akkumulátora 1,1 kilowattórás, a Kuga Hybrid átlagos fogyasztása pedig 5,4 liter száz kilométeren, ami az 54 literes üzemanyagtankkal éppen 1000 kilométeres hatótávot jelent. A modell ST Line és Vignale változatban is kapható lesz.

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Sportváltozatban is megjelent a Ford Puma
A Fiesta után a Puma is elkészült a sportos ST változatban, ugyanazzal a motorral, amit a kisautóban is kedveltünk.
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár