A Mercedes bemutatta az új Maybach S-osztályt
Hírek, 2020. november. 19.
AS

Az S-osztály új generációjából is bemutatkozott a Maybach-változat, ami nemcsak hosszabb, de fényűzőbb is a Mercedesnél.

 

 

 

 

A Mercedes tovább viszi a Maybach márkát, az új generációs S-osztályból is bemutatta a luxusváltozatot. Az 5,47 méter hosszú, 3,4 méteres tengelytávolságú limuzin 29 centiméterrel hosszabb az S-osztálynál, és 18 centivel még annak nyújtott tengelytávú változatánál is. A manőverezését hátsókerék-kormányzás könnyíti meg.

 

 

 

 

A Maybach-változat kívánságra kétszínű fényezéssel készül, a kétféle színt elválasztó vonalat kézzel festik fel, akárcsak a Rolls-Royce-nál. Az opcióként krómozott könnyűfém kerekek elképesztően látványosak, ezeken kívül a hűtőmaszk és a C-oszlop emblémája mutatja, hogy nem csak egy Mercedesről van szó.

 

 

 

 

Az utastér is fényűzőbb, mint az S-osztályban, a hátsó sorban a két különálló fotelt akár fekvő pozícióba is lehet dönteni, masszázzsal és fűtéssel is ellátták. A szórakoztatásról érintőképernyők gondoskodnak, mindent ezekről lehet vezérelni az autóban. A biztonsági övért sem kell nyújtózkodni, automatikusan kézbe adja az autó.

 

 

 

 

A legújabb S-osztályhoz hasonlóan a Maybach-változat is azt a futóművet kapja, ami automatikusan megemeli az autót, ha oldalütközés veszélyét érzi, és kamerával figyeli az utat, hogy mindig a legmegfelelőbb csillapítást válassza. Az autó a zajszűrős fejhallgatók mintájára mérsékeli a menetzajt, hogy még nyugodtabb legyen az utazás.

 

 

 

 

A motorkínálatban megtalálható a 4 literes biturbó V8-as, több mint 500 lóerővel, és a 6 literes V12-es is visszatér 625 lóerővel. 2021-től már teljes önvezetésre képes lesz az autó a dugóban és az autópályán. A Maybach S-osztály a Bentley Flying Spur és a Rolls-Royce Ghost konkurense, 2015 óta már több mint 60 ezret adtak el belőle.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Megjelent a Mercedes-Benz S-osztály új generációja
Az S-osztály új generációját letisztultabb külsővel, modernebb belsővel és bámulatos technikai újdonságokkal mutatta be a Mercedes-Benz.
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár