Hét üléssel jön az új Jeep Grand Cherokee
Hírek, 2021. január. 7.
AS

A Grand Cherokee ötödik generációját előbb a nyújtott tengelytávú, hétüléses változatban mutatta be a Jeep, Mercedes helyett már Alfa Romeo-alapokon.

 

 

 

 

2009-ben jelent meg a Grand Cherokee előző generációja, ezért itt volt az ideje a modellváltásnak. Az a széria még a Mercedes-Benz M-osztállyal osztozott a műszaki alapokon, az újdonság azonban arra a padlólemezre épül, amit az Alfa Romeo Giulia és Stelvio számára fejlesztettek. Nem újkeletű ez a Jeepnél, hiszen a Renegade és a Compass is a Fiat platformját használja.

 

 

 

A Grand Cherokee eddig is elég nagy volt, de mostantól nyújtott tengelytávú változatban is készül, ezt mutatta be először a Jeep. A jelenlegi modellhez képest a hossza 38 centivel 5,2 méterre, a tengelytávja 18 centivel 3,09 méterre nőtt, amivel a BMW X7 és a Mercedes-Benz GLS konkurense lehet. Még az idén érkezik a rövidebb változata is.

 

 

 

 

Az új modell a dizájnjáról is felismerhető: szögletesebb karosszériát, laposabb fényszórókat és hűtőmaszkot, valamint széles fénycsík formájú hátsó lámpákat kapott. A belső teret is teljesen újratervezték, 10,3 colos műszeregységgel és 8,4 vagy 10,1 colos érintőképernyővel, head-up displayjel, a bőrüléseket szellőztetéssel és masszázzsal is ellátták.

 

 

 

 

A hosszabb Grand Cherokee természetesen hétüléses, és hét ülés mögött is marad 484 liter a poggyászoknak. Öt üléssel már 1328 literes a csomagtér, mind a két hátsó sort lehajtva pedig 2395 literrel számolhatunk. A motorja 3,6 literes, 290 lóerős V6-os vagy 5,7 literes, 357 lóerős V8-as lehet, nyolcfokozatú automatával, hátsó- vagy összkerékhajtással.

 

 

 

 

A hasmagasság alapból 21 centiméter, ezt az off-road programmal két lépcsőben akár 6 centiméterrel lehet növelni, vagy a jobb légellenállás érdekében két centivel süllyeszteni. A Grand Cherokee, amiből plug-in hibrid változat is lesz, később az európai piacra is megérkezik, rövid változatban, és talán dízelmotorral is.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Plug-in hibrid változatban is itt a Jeep Compass és Renegade
A Jeep kompakt méretű szabadidő-terepjárói plug-in hibridként is megjelentek, az összkerékhajtású 4xe-ben az első kerekeket benzines, a hátsókat elektromos motor hajtja.
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár