Hét üléssel jön az új Jeep Grand Cherokee
Hírek, 2021. január. 7.
AS

A Grand Cherokee ötödik generációját előbb a nyújtott tengelytávú, hétüléses változatban mutatta be a Jeep, Mercedes helyett már Alfa Romeo-alapokon.

 

 

 

 

2009-ben jelent meg a Grand Cherokee előző generációja, ezért itt volt az ideje a modellváltásnak. Az a széria még a Mercedes-Benz M-osztállyal osztozott a műszaki alapokon, az újdonság azonban arra a padlólemezre épül, amit az Alfa Romeo Giulia és Stelvio számára fejlesztettek. Nem újkeletű ez a Jeepnél, hiszen a Renegade és a Compass is a Fiat platformját használja.

 

 

 

A Grand Cherokee eddig is elég nagy volt, de mostantól nyújtott tengelytávú változatban is készül, ezt mutatta be először a Jeep. A jelenlegi modellhez képest a hossza 38 centivel 5,2 méterre, a tengelytávja 18 centivel 3,09 méterre nőtt, amivel a BMW X7 és a Mercedes-Benz GLS konkurense lehet. Még az idén érkezik a rövidebb változata is.

 

 

 

 

Az új modell a dizájnjáról is felismerhető: szögletesebb karosszériát, laposabb fényszórókat és hűtőmaszkot, valamint széles fénycsík formájú hátsó lámpákat kapott. A belső teret is teljesen újratervezték, 10,3 colos műszeregységgel és 8,4 vagy 10,1 colos érintőképernyővel, head-up displayjel, a bőrüléseket szellőztetéssel és masszázzsal is ellátták.

 

 

 

 

A hosszabb Grand Cherokee természetesen hétüléses, és hét ülés mögött is marad 484 liter a poggyászoknak. Öt üléssel már 1328 literes a csomagtér, mind a két hátsó sort lehajtva pedig 2395 literrel számolhatunk. A motorja 3,6 literes, 290 lóerős V6-os vagy 5,7 literes, 357 lóerős V8-as lehet, nyolcfokozatú automatával, hátsó- vagy összkerékhajtással.

 

 

 

 

A hasmagasság alapból 21 centiméter, ezt az off-road programmal két lépcsőben akár 6 centiméterrel lehet növelni, vagy a jobb légellenállás érdekében két centivel süllyeszteni. A Grand Cherokee, amiből plug-in hibrid változat is lesz, később az európai piacra is megérkezik, rövid változatban, és talán dízelmotorral is.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Plug-in hibrid változatban is itt a Jeep Compass és Renegade
A Jeep kompakt méretű szabadidő-terepjárói plug-in hibridként is megjelentek, az összkerékhajtású 4xe-ben az első kerekeket benzines, a hátsókat elektromos motor hajtja.
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár