Megvannak az európai Év autója díj döntősei 2021-ben
Hírek, 2021. január. 8.
AS

Kiderült, hogy melyik hét újdonság közül kerül ki az európai év autója 2021-ben, és a döntőben kisautót, elektromos autót és terepjárót is találunk.

 

Nem marad el az európai Év autója díj 2021-ben sem, a zsűri első listájára 38 olyan modell került fel, ami az év vége előtt legalább öt európai országban már kapható volt, majd december 21-én készült el a 29 nevezett autó névsora. Most pedig kiderült, hogy közülük melyik hét újdonság jutott be a döntőbe.

 

 

2020-ban a Peugeot 208 nyerte el a díjat, ami elektromos változatban is készül, és idén minden döntősnek van hibrid vagy elektromos kivitele. A Cupra Formentor, a Land Rover Defender és a Škoda Octavia is kapható plug-in hibridként, a Toyota Yarisból hibrid, a Citroën C4-ből elektromos is van, és a döntőbe jutott két villanyautó, a Fiat 500 és a Volkswagen ID.3 is.

 

Citroën C4

 

 

 

Cupra Formentor

 

 

 

Fiat 500

 

 

 

Land Rover Defender

 

 

 

Škoda Octavia

 

 

 

Toyota Yaris

 

 

 

Volkswagen ID.3

 

 

 

Az idei évben egészen biztosan nem lesz genfi autószalon, aminek az előestéjén szokták bejelenteni a győztest, de az időzítés nem változott, ezúttal is március 1-jén árulják el, hogy melyik típus nyerte el az európai Év autója díjat 2021-ben, az eredményhirdetést online lehet majd követni.

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár