A Duster nagyobb testvére lesz a Dacia Bigster
Hírek, 2021. január. 17.
AS

A Dacia a Dusternél is nagyobb modellen dolgozik, az újdonság előzetesét és a márka új stílusát a Bigster Concept mutatja meg.

 

 

 

A Renault-csoport közzétette a jövőre vonatkozó terveit, amiben fontos szerepet kap a Dacia. A márka továbbra is a legjobb ár-érték arányú, lényegre törő autókat kínálja majd, de több téren is feljebb lép. Például a Dusternél is nagyobb modellen dolgoznak, aminek az előzetese a most leleplezett Bigster Concept.

 

 

 

 

A robusztus formájú szabadidő-terepjáró 4,6 méter hosszú, azaz 28 centivel nagyobb, mint a Duster. A méretnövekedéssel együtt akár hétüléses változat is készülhet belőle, ezért a Bigster szériaváltozata valószínűleg a Lodgy helyére érkezik a Dacia kínálatában. Az alapokat az a CMF-B padlólemez adja, amire az új Sandero és Logan is épül.

 

 

 

 

A Daciánál kiemelték, hogy továbbra sem lesz felesleges csillogás az autókon, a Bigster karosszériájának műanyag védőelemei újrahasznosított anyagokból készülnek, és a márka a Renault újonnan fejlesztett hibrid rendszerét is megkaphatja. 2025-ig három új Dacia érkezésére számíthatunk, és már biztos, hogy ezek egyike lesz a Bigster.

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Modern technikával jön az új Dacia Sandero és Logan
A Dacia bemutatta a Sandero és a Logan harmadik generációját, ami formásabb külsővel, modern technikával és gazdagabb felszereltséggel érkezik.
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár