A Duster nagyobb testvére lesz a Dacia Bigster
Hírek, 2021. január. 17.
AS

A Dacia a Dusternél is nagyobb modellen dolgozik, az újdonság előzetesét és a márka új stílusát a Bigster Concept mutatja meg.

 

 

 

A Renault-csoport közzétette a jövőre vonatkozó terveit, amiben fontos szerepet kap a Dacia. A márka továbbra is a legjobb ár-érték arányú, lényegre törő autókat kínálja majd, de több téren is feljebb lép. Például a Dusternél is nagyobb modellen dolgoznak, aminek az előzetese a most leleplezett Bigster Concept.

 

 

 

 

A robusztus formájú szabadidő-terepjáró 4,6 méter hosszú, azaz 28 centivel nagyobb, mint a Duster. A méretnövekedéssel együtt akár hétüléses változat is készülhet belőle, ezért a Bigster szériaváltozata valószínűleg a Lodgy helyére érkezik a Dacia kínálatában. Az alapokat az a CMF-B padlólemez adja, amire az új Sandero és Logan is épül.

 

 

 

 

A Daciánál kiemelték, hogy továbbra sem lesz felesleges csillogás az autókon, a Bigster karosszériájának műanyag védőelemei újrahasznosított anyagokból készülnek, és a márka a Renault újonnan fejlesztett hibrid rendszerét is megkaphatja. 2025-ig három új Dacia érkezésére számíthatunk, és már biztos, hogy ezek egyike lesz a Bigster.

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Modern technikával jön az új Dacia Sandero és Logan
A Dacia bemutatta a Sandero és a Logan harmadik generációját, ami formásabb külsővel, modern technikával és gazdagabb felszereltséggel érkezik.
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár