A Renault 5 elektromos autóként tér vissza
Hírek, 2021. január. 22.
AS

A Renault elektromos autóként mutatta be az R5 modern változatát, ami néhány éven belül gyártásba is kerülhet.

 

 

 

 

Az év elején jelentette be a Renault a jövőre vonatkozó terveit, a francia márka 2025-ig összesen 14 új modellt mutat be, aminek a fele teljesen elektromos lesz. A legizgalmasabb az új Renault 5, aminek a koncepcióját meg is mutatták.

 

 

 

 

Az eredeti modell 1972-ben jelent meg, és 1996-ig gyártásban marad, a Clio vette át a helyét. A modern utódja megtartaná a jellegzetes arányokat, a lökhárítóba épített szögletes fényszóró és a Vasarely-féle embléma újraértelmezése is az eredetit idézi.

 

 

 

A Renault nem először veszi elő a típust, a 2013-ban bemutatott Twin’Run koncepció is az R5-öst elevenítette fel. A dizájn egy magyar formatervező, Wittinger Csaba munkája volt, és módosított formában gyártásba is került a farmotoros Twingóval.

 

 

Nem derült ki, hogy mikor jelenhet meg az új R5, de reméljük, hogy a szériamodell minél több részletet megőriz a tanulmányautóból. A retró stílusú elektromos kisautó olyan divatos modellek konkurense lesz, mint az új Fiat 500, a Honda e és a MINI Cooper SE.

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

A Duster nagyobb testvére lesz a Dacia Bigster
A Dacia a Dusternél is nagyobb modellen dolgozik, az újdonság előzetesét és a márka új stílusát a Bigster Concept mutatja meg.
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár