A Renault 5 elektromos autóként tér vissza
Hírek, 2021. január. 22.
AS

A Renault elektromos autóként mutatta be az R5 modern változatát, ami néhány éven belül gyártásba is kerülhet.

 

 

 

 

Az év elején jelentette be a Renault a jövőre vonatkozó terveit, a francia márka 2025-ig összesen 14 új modellt mutat be, aminek a fele teljesen elektromos lesz. A legizgalmasabb az új Renault 5, aminek a koncepcióját meg is mutatták.

 

 

 

 

Az eredeti modell 1972-ben jelent meg, és 1996-ig gyártásban marad, a Clio vette át a helyét. A modern utódja megtartaná a jellegzetes arányokat, a lökhárítóba épített szögletes fényszóró és a Vasarely-féle embléma újraértelmezése is az eredetit idézi.

 

 

 

A Renault nem először veszi elő a típust, a 2013-ban bemutatott Twin’Run koncepció is az R5-öst elevenítette fel. A dizájn egy magyar formatervező, Wittinger Csaba munkája volt, és módosított formában gyártásba is került a farmotoros Twingóval.

 

 

Nem derült ki, hogy mikor jelenhet meg az új R5, de reméljük, hogy a szériamodell minél több részletet megőriz a tanulmányautóból. A retró stílusú elektromos kisautó olyan divatos modellek konkurense lesz, mint az új Fiat 500, a Honda e és a MINI Cooper SE.

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

A Duster nagyobb testvére lesz a Dacia Bigster
A Dacia a Dusternél is nagyobb modellen dolgozik, az újdonság előzetesét és a márka új stílusát a Bigster Concept mutatja meg.
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár