Már készül a Lada Niva modern utódja
Hírek, 2021. január. 25.
AS

A Renault-csoporton belül is van jövője a Ladának, nemrég a legendás Niva vadonatúj utódjának tervét is felfedték.

 

 

Az 1977 óta gyártott Niva leváltása már évtizedek óta foglalkoztatja a Ladát, de eddig nem sikerült méltó utódot találni a terepjárónak. A tervezését már a nyolcvanas évek végén elkezdték, de csak az ezredfordulóra valósult meg az újabb Niva, amit a GM-mel közösen gyártottak, és Chevrolet márkanéven kínáltak.

 

 

 

Az újabb konstrukciót nemrég ismét a nevére vette a Lada, és Niva Travel néven mutatta be a felújított változatát, míg az eredetit, amit Lada 4x4-ként a közelmúltban egy ideig nálunk is lehetett kapni, még egy pár évig Niva Legend néven gyártják tovább. Az igazi utódjának a terve többször is előkerült már, a legutóbb 2018-ban egy futurisztikus koncepcióval.

 

 

A Lada nem tett le a Niváról, és most a Renault-val közösen mutatták meg a készülő modell terveit. A Niva Vision formája az eredeti terepjáró stílusát viszi tovább, de már modern műszaki tartalommal. A Lada azt is bejelentette, hogy 2025-ig összesen négy modellt mutatnak be, és mind a Renault-féle CMF-B padlólemezre épül, amit a Clio és a Captur is használ.

 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

A Duster nagyobb testvére lesz a Dacia Bigster
A Dacia a Dusternél is nagyobb modellen dolgozik, az újdonság előzetesét és a márka új stílusát a Bigster Concept mutatja meg.
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár