Még több lóerővel jön a BMW M5 CS
Hírek, 2021. január. 28.
AS

A BMW bemutatta az M5 újabb csúcsmodelljét, a nagyobb teljesítményű, könnyebb és még sportosabb M5 CS-t.

 

 

 

 

A 600 lóerős BMW M5-nek eddig is volt erősebb változata, a 625 lóerős M5 Competition, most azonban egy ennél is nagyobb teljesítményű változat mutatkozott be, amiben a 4,4 literes biturbó V8-as 625 lóerőre és 750 Nm-re képes, ezzel minden idők legerősebb széria BMW-je lett.

 

 

 

 

A sebességváltója nyolcfokozatú automata, és széria az összkerékhajtás, de kívánságra csak a hátsó kerekeit is tudja hajtani. Az M5 CS nemcsak erősebb lett, hanem 70 kilogrammal könnyebb is. A motorházfedél, a légterelő, a tükörházak, a hátsó szárny és a diffúzor szénszálas anyagból készültek.

 

 

 

 

Az M5 CS feszesebb rugókat és áthangolt lengéscsillapítókat kapott, a 20 colos kerekekre Pirelli P Zero Corsa abroncsokat szereltek. A BMW csúcsmodellje 3 másodperc alatt gyorsul százra, három tizeddel hamarabb, mint az M5 Competition, a végsebessége 305 km/óránál korlátozott.

 

 

 

 

A hűtőmaszk kerete és a kerekek is Gold Bronze színben pompáznak, a féknyergek vörösek, a Frozen Deep Green metálfényezés is egyedi. Az M5 CS különlegessége, hogy a lézeres fényszórók L-alakú nappali fénye fehér helyett sárgán világít, amivel a klasszikus GT versenyautókat idézi.

 

 

 

 

A karbonvázas üléseken a fejtámaszokra a Nürburgring körvonala került, a kormánykerék mögötti váltófülek is szénszálas anyagból készültek, és az M5 CS csak négyszemélyes, hátul is két kagylóülést találunk. A BMW újdonsága tavasszal kerül a kereskedésekbe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Megújult a BMW M5
Az 5-ös sorozat modellfrissítése után a BMW megmutatta a ráncfelvarrott változatot az M5-ből is, ami erősebb nem, de vonzóbb lett.
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár